Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kariston rakentajapäivä esittelee rakentamisen mahdollisuuksia la 17.3.

Koulutuskeskus Salpaus

Kariston rakentajapäivä esittelee rakentamisen mahdollisuuksia la 17.3.

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2012 klo 08:00
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Lahden Karistossa (Niittylähteenkatu 1) järjestetään lauantaina 17.3. klo 12 - 15 rakentajapäivä, joka tarjoaa ajankohtaista tietoa rakentamisesta, Kariston tonteista sekä Karistoon valmistuvista pientaloista. Tapahtuma järjestetään Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijatyönä rakenteilla olevassa talossa, joka valmistuu loppuvuodesta 2012.

Rakentajapäivässä voi tutustua niin rakentamisen mahdollisuuksiin kuin rakenteilla oleviin taloihin. Paikalla on kymmenkunta rakennusalan näytteilleasettajaa. Lisäksi Salpauksen opiskelijat tekevät työnäytöksenä märkätilamuurausta koko tapahtuman ajan.


Ryhmärakentaminen säästää kustannuksia

Karistossa rakentamisen aloittaminen on tehty helpoksi: Tontin varaaja voi rakentaa valmiin mallin mukaisen talon ja säästää rakennuskustannuksia osallistumalla ryhmärakentamiseen. Kariston talomalli on suunniteltu Lahden tiede- ja yrityspuiston koordinoimassa SouthWood-hankkeessa.

Ryhmärakentamisessa rakentajat voivat säästää kustannuksia tekemällä hankintoja ja työvaiheita yhdessä. Koulutuskeskus Salpauksen rakennustyömaalla ryhmärakentamisesta on saatu hyviä kokemuksia.

– Opiskelijamme ovat esimerkiksi käyneet työssäoppimassa yksityisten rakennuksilla, jolloin opiskelijoiden oppimisympäristö laajenee ja rakentajat saavat lisätyövoimaa, kertoo Salpauksen talonrakennuksen lehtori Matti Haara.

Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat rakentavat Karistoon myytäväksi kaiken kaikkiaan viisi erillistaloa ja kolme paritaloa. Ensimmäinen talo on valmistumassa ja seuraavat kaksi aloitetaan kevään aikana.

Rakentajapäivän järjestää Lahden tiede- ja yrityspuisto yhteistyössä Koulutuskeskus Salpauksen ja Lahden kaupungin kanssa.

Lisätietoja:
Koulutuskeskus Salpaus
lehtori Matti Haara, puh. 050 380 8323
lehtori, Kariston talotyömaan työmaapäällikkö Tapani Sauramäki, puh. 044 708 0051

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs