Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kansalaisopistojen hyvinvointivaikutukset esillä SuomiAreenassa 11.-17.7.

Kansalaisopistojen liitto KoL

Kansalaisopistojen hyvinvointivaikutukset esillä SuomiAreenassa 11.-17.7.

Tiedote.
Julkaistu: 28.06.2016 klo 09:30
Julkaisija: Kansalaisopistojen liitto KoL

Kansalaisopistojen hyvinvointivaikutukset ovat esillä yhteiskunnallisessa keskustelutapahtumassa Porin SuomiAreenassa 11.–15.7.

Suomen kansalaisopistokenttään sekä paikallisten opistojen – Porin seudun kansalaisopiston ja Otsolan kansalaisopiston – toimintaan voi tulla tutustumaan Kansalaistorille koko viikon ajan torin aukioloaikoina. Kansalaisopistojen liiton toiminnalliset infovartit teemalla Kansalaisopisto – koko kansan liikuttaja esittelevät kansalaisopistojen hyvinvointivaikutuksia ja tarjoavat esimerkin opistojen liikuntatarjonnasta. Infovartit järjestetään Kansalaistorin MTV-lavalla maanantaina 11.7. klo 16.20 ja perjantaina 15.7. klo 10.20. Infovartteihin on haastettu mukaan myös poliittisia päättäjiä. Maanantaina mukana ovat kansanedustaja ja puolueen puheenjohtaja Sari Essayah (kd.) sekä Porin kaupunginvaltuuston ja Suomen liikuntaneuvoston jäsen Ismo Läntinen (ps.). Perjantain infovarttiin osallistuvat kansanedustaja Susanna Koski (kok.) sekä Porin kaupunginhallituksen jäsen Arja Laulainen (sd.).

Kansalaisopisto on monelle luovuuden lähde ja vapaa-ajan virkistäjä. Kokonaisvaltaisesti hyvinvoiva ihminen nauttii työstään enemmän ja jaksaa paremmin. Ikääntyvän väestön aktiivinen arki ja mahdollisuudet viikoittaiseen sosiaaliseen kanssakäymiseen vähentävät puolestaan ennaltaehkäisevästi sosiaali- ja terveydenhuollon kustannuksia. Alkuvuodesta 2016 ilmestynyt aikuiskasvatustieteen professori Jyri Mannisen (UEF) esitutkimus kansalaisopisto-opiskelun tuottamista taloudellisista hyödyistä osoittaa, kuinka opiskelun aiheuttamat hyvinvointivaikutukset tuottavat yksilön saamien hyötyjen lisäksi myös rahallista säästöä yhteiskunnalle.

Aktiivisen kansalaisuuden, tasa-arvon ja monikulttuurisuuden edistäminen ovat kansalaisopistoille tärkeitä arvoja. SuomiAreenan ensimmäisenä päivänä Kansalaisopistojen liiton toiminnanjohtaja Jaana Nuottanen osallistuu Kansanvalistusseuran keskusteluun #VihaRakkausSivistys – kohti rakentavaa keskustelukulttuuria.  Keskustelu järjestetään maanantaina 11.7. kello 11:45-13:00 Puuvillan kauppakeskuksessa. Muita keskustelijoita ovat bloggari Vesa Linja-aho, sarjakuvataiteilija Warda Ahmed, europarlamentaarikko ja KVS:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Sirpa Pietikäinen sekä köyhyyttä tutkiva Maria Ohisalo ja tilaisuuden juontaa toimittaja Maryan Abdulkarim.

Kansalaisopistojen uusi lukuvuosi käynnistyy syyskuussa. Kansalaisopistoissa on enemmän opiskelijoita kuin missään muussa oppilaitosmuodossa Suomessa. Kurssit ovat kaikille avoimia ja 185 opistoa tavoittavat kursseillaan vuosittain yli 650 000 suomalaista. Kansalaisopistoon ei tulla suorittamaan tutkintoa, vaan opinnot perustuvat elinikäisen oppimisen periaatteeseen sekä ihmisen omaan haluun oppia ja kehittyä. Useimmiten tarjontaan kuuluu taideaineiden, käsityön ja musiikin kursseja, kieli- ja kirjallisuuskursseja, kotitalouden, liikunnan ja tietotekniikan kursseja sekä yhteiskunnallisia aineita. Kansalaisopisto voi olla nimeltään kansalais-opisto, työväenopisto, opisto tai aikuisopisto.

Lisätiedot:
Toiminnanjohtaja Jaana Nuottanen, p. 040 741 0641, jaana.nuottanen@kansalaisopistojenliitto.fi

Kansalaisopistojen liitto KoL - Medborgarinstitutens förbund Mif ry
www.kansalaisopistojenliitto.fi / www.kansalaisopistot.fi

Liitetiedostot

Kansalaisopistojen liitto KoL on järjestö, joka toimii kansalaisopistojen, niiden opistolaisyhdistysten ja vapaan sivistystyön edunvalvojana. Liitto auttaa opistoja turvaamaan tasa-arvoista ja elämänlaajuista oppimista lähipalveluna.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs