Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kansainvälistä vesiliikunnan osaamista

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Kansainvälistä vesiliikunnan osaamista

Tiedote.
Julkaistu: 29.08.2012 klo 15:12
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

VESKU – hanke järjestää liikunta-, terveys- ja kuntoutusalan ammattilaisille sekä alan opiskelijoille erityisryhmien vesiliikunnan koulutuspäivän Kyyhkylässä perjantaina 31.8.2012 klo 9.30 – 15.30.

 

Erityisryhmät ja vesiliikunta

Suomessa on tuhansia henkilöitä, joilla erilaiset sairaudet, vammat, leikkausten jälkitilat tai ikääntyminen ovat rajoittaneet itsenäistä toimimista ja liikkumista. Vesi ympäristönä mahdollistaa liikkumisen ja kuntoutuksen ”kuivan maan” harjoitteita paremmin. Vesi on lempeä ja pehmeä elementti liikkumiseen ja se kannattelee kehoa tehden liikkumisesta helpompaa ja kivuttomampaa. Veden vastusta hyödyntäen vesiliikunnasta saadaan tehokasta ja kuntoa kohottavaa.

 

Koulutuspäivä

Erityisryhmien vesiliikunnan koulutuspäivän kouluttajana toimii fysioterapeutti, TtM Ben Waller Jyväskylän yliopistosta. Ben työskentelee fysioterapeuttina ja vesiterapian asiantuntijana LIKES-klinikalla Jyväskylässä sekä tutkijana Jyväskylän yliopistossa. Hän tutkii väitöstutkimuksessaan vesiterapian vaikuttavuutta. Ben on Suomen edustaja kansainvälisessä vesiterapian verkostotyöryhmässä Fysioterapeuttien maailmanjärjestössä.

 

VESKU - hanke

Koulutus on osa ESR:n ja Etelä-Savon ELY-keskuksen rahoittamaa ”Vesi liikuttaa ja kuntouttaa, vesiliikunnan ja vesiterapian kehittäminen Etelä-Savossa (VESKU)” – hanketta, jota hallinnoi Mikkelin ammattikorkeakoulun Terveysalan laitos.

 

Hanke toteutuu vuosien 2011 – 2013 aikana. Hankkeen päätavoitteena on lisätä terveys-, liikunta- ja kuntoutusalan ammattilaisten ja opiskelijoiden osaamista vesiliikunnasta ja vesiterapiasta sekä tuottaa uusia vesiliikunta- ja vesiterapiapalveluita Etelä-Savon alueen väestölle. Monipuolisesti erilaisille kohderyhmille, kuten erityisryhmille, lapsiperheille, työikäisille ja alueella matkaileville suunnatut uudet vesiliikuntapalvelut alkavat vuoden 2012 aikana hankkeeseen osallistuvien liikunta-, terveys- ja kuntoutuspalveluita tuottavien organisaatioiden (15 kpl) järjestäminä Savonlinnan ja Mikkelin seuduilla.

 

 

Lisätietoja: VESKU-hankkeen projektipäällikkö Elina Päykkönen, elina.paykkonen@mamk.fi, puh. 040 826 6087

 

Liitetiedostot

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs