Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kansainväliset opiskelijat yritysten voimavarana

Oulun ammattikorkeakoulu

Kansainväliset opiskelijat yritysten voimavarana

Tiedote.
Julkaistu: 20.11.2014 klo 11:01
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) kansainväliset opiskelijat ovat monella tavalla voimavara Oulun seudun yrityksille. Opiskelijat tekevät erilaisia projekti- ja opinnäytetöitä sekä suorittavat opintoihinsa kuuluvan harjoittelun yleensä paikallisessa yrityksessä. Useat kansainväliset opiskelijat jäävät yrityksiin töihin valmistumisensa jälkeen ja kansainvälistävät tällä tavalla yrityskulttuuria.

Esimerkkejä yritysten ja opiskelijoiden välisestä yhteistyöstä esitellään Oamkin Teuvo Pakkalan kadun kampuksen kansainvälisellä viikolla 24.–28.11. Viikon aikana Oulun seudun yrityksille kerrotaan Oamkin kansainvälisestä osaamisesta ja yhteistyömahdollisuuksista sekä rohkaistaan opiskelijoita ja henkilöstöä kansainväliseen vaihtoon.

Business Kitchenissä (Torikatu 23, Oulu) järjestetään keskiviikkona 26.11. kello 8.00–10.00 aamiaistilaisuus, jossa yrityksille kerrotaan konkreettisia esimerkkejä opiskelijoiden kanssa tehdystä yhteistyöstä. Kokemuksistaan kertovat Koodiviidakko Oy:n ja ProWellness Oy:n edustajat. Lisätietoa tapahtumasta saa osoitteesta businesskitchen.fi/event/business-breakfast-multicultural-education-working-life.

Kansainvälisen viikon aikana vietetään Oamkin englanninkielisen tietojenkäsittelyn eli Business Information Technology -tutkinto-ohjelman kymmenvuotisjuhlaa. Juhlaseminaarissa Teuvo Pakkalan kadun kampuksella (Teuvo Pakkalan katu 19, Oulu) keskiviikkona 26.11. kello 13.00–16.00 kuullaan opiskelijoiden ja valmistuneiden kokemuksia ja urakertomuksia.

Business Information Technology -tutkinto-ohjelma on toinen Teuvo Pakkalan kadun kampuksen englanninkielisistä tutkinto-ohjelmista. Koulutuksesta valmistuu kansainvälisiä ohjelmistosuunnittelun, informaatiotekniikan ja liiketalouden asiantuntijoita. Koulutus käynnistyi syksyllä 2004, ja opiskelijoita on ollut 27:stä eri maasta. Osa opiskelijoista palaa kotimaahansa opintojen jälkeen, mutta moni jää töihin Oulun seudulle tai muualle Suomeen. Osa on myös perustanut oman yrityksen. Tutkinto-ohjelmasta voi lukea lisää osoitteessa u.oamk.fi/businessinformationtechnology.

Lisätietoja: Business Information Technology -tutkinto-ohjelman tutkintovastaava Anu Niva, 050 379 3619, anu.niva@oamk.fi ja kansainvälisten asioiden koordinaattori Jyrki Holappa, 050 590 9670, jyrki.holappa@oamk.fi

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 700 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs