Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kansainväliset opettajat oppivat ja opettavat Oamkin vaihtoviikolla 16.–20.3.

Oulun ammattikorkeakoulu

Kansainväliset opettajat oppivat ja opettavat Oamkin vaihtoviikolla 16.–20.3.

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2015 klo 11:30
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) Kotkantien kampuksella vietetään 16.–20.3. kansainvälistä opettajavaihtoviikkoa. Lähes neljäkymmentä korkeakouluopettajaa 12 maasta tulee viikoksi opettamaan Oamkin opiskelijoita, vaihtamaan kokemuksia opettajien ja projektihenkilöiden kanssa sekä suunnittelemaan yhteistyötä.

Vaihtoviikon tarkoituksena on tukea kansainvälistymistä ja kansainvälistä yhteistyötä sekä luoda verkostoja eri maiden opiskelijoiden ja opettajien välille. Viikon aikana järjestetään muun muassa kymmenittäin kansainvälisiä luentoja. Kotkantien kampuksen koulutustarjonnasta mukana ovat tekniikka, luonnonvara-ala sekä viestintä.

Viikon ohjelmassa on muun muassa seuraavia tapahtumia:

– Ensimmäisen vuoden rakennusarkkitehtiopiskelijat suunnittelevat rakennussuunnittelun päätyönään pientaloa. 17.3. opiskelijat muokkaavat pientalosuunnitelman 3 ds Max -ohjelmassa espanjalaisen vaihto-opettaja Gustavo de Gispertin johdolla. Muokkauksen jälkeen rakennusmalli sopii esitettäväksi 3D-virtuaalilaboratorio Cavessa, jossa se on koettavissa oikeissa mittasuhteissa ja todentuntuisissa materiaaleissa. Rakennusmalli on nähtävissä Cavessa 19.3. Cavea suunnitellaan käytettäväksi myös rakennusarkkitehtiopiskelijoiden normaalissa opetuksessa.

– Water and environmental management issues -seminaarissa 18.3. käsitellään ajankohtaisia vesi- ja ympäristöalan aiheita sekä pohditaan yhteistyön merkitystä alalla. Saksalaisen, sambialaisen ja slovakialaisen vaihto-opettajan lisäksi seminaarin puhujana on kansanedustaja Pekka Haavisto. Maksuton seminaari järjestetään kello 9.00–16.30.

– Quick Lab -opetusmalli esitellään vaihto-opettajille käytännön kautta. Viikon aikana Oamkin 40 opiskelijaa ja viisi opettajaa sekä viisi vaihto-opettajaa suunnittelevat Quick Lab -mallin mukaisesti mobiilisovelluksen tai -palvelun konseptin, jota monialaiset opiskelijatiimit toteuttavat kevään opinnoissa. Työ alkaa idean valinnasta ja päättyy eri vaiheiden kautta pitsausvaiheeseen, jossa opettajaraati antaa evästystä esitellyn konseptin jatkokehitystä ja toteutusta varten.

Viikon tarkempaan ohjelmaan voi tutustua osoitteessa u.oamk.fi/teacherexchange2015. Opetuksellisen ohjelman lisäksi vaihto-opettajat pääsevät tutustumaan suomalaiseen elämään. Luvassa on reissu Kemin lumilinnaan, ilmakitaroinnin peruskurssi sekä mahdollisuus oppia suomen kieltä lyhytkurssilla. Opettajavaihtoviikko on järjestyksessään neljäs Kotkantien kampuksella.

Lisätietoja: suunnittelija Katja Kurasto, 050 468 3451, katja.kurasto@oamk.fi

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs