Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kansainvälisellä liikkuvuudella lisää kokemusta, näkemystä ja osaamista

Amiedu

Kansainvälisellä liikkuvuudella lisää kokemusta, näkemystä ja osaamista

Tiedote.
Julkaistu: 15.06.2015 klo 09:49
Julkaisija: Amiedu

Amiedun koordinoima Erasmus+ Effective Mobility – Creating Tomorrows Working Life -liikkuvuushanke mahdollistaa Amiedun yhteistyöorganisaatioiden edustajien ja eri koulutusalojen opiskelijoiden työssäoppimis- ja asiantuntijaliikkuvuuden hankkeen kohdemaissa Euroopassa. Kaksi sairaanhoitajaopiskelijaa Amiedun kumppanioppilaitoksesta Romaniasta tulivat vastavuoroisesti tutustumaan suomalaiseen terveyden- ja sairaanhoitoon.

 

Gelu Costache, 47, ja Gianina Dinu, 37, opiskelevat sairaanhoitajiksi Carol Davila Nursing Schoolissa Romanian Bukarestissa. Suomessa viettämänsä tiiviin kaksiviikkoisen vaihtonsa aikana he tutustuivat monipuolisesti pääkaupunkiseudun terveyden- ja sairaanhoitoon sekä opetukseen Amiedussa. Ohjelmassa oli sekä perus- että erikoissairaanhoidon, kuin kunnallisen ja yksityisen sektorin kohteita.

 

- On ollut hienoa nähdä, miten asiat tehdään käytännössä, ja että opetus Amiedussa vastaa erittäin hyvin tätä käytäntöä, Gelu Costache kertoo. – Mahdollisuus vaihtoon oli yksi kriteereistä, jonka vuoksi valitsin oman oppilaitokseni. Voimme kehittää taitojamme, ja avaahan vaihto myös uusia mahdollisuuksia.

Gelu kertoi myös löytäneensä ja tunnistaneensa vaihdon aikana kehittynyttä kansainvälisyysosaamistaan tutustuttuaan mielenkiinnolla Hidden Competences - Piilotettu osaaminen -tutkimukseen.

 

Gelu ja Gianina erikoistuvat kuntoutukseen. Amiedussa suunniteltiin heille ohjelma, johon sisällytettiin HUSin ja Haartmanin sairaaloiden lisäksi myös Laakson sairaalan ja Respectan apuvälinekeskukset, Ortonin sairaala, Iiris-näkövammayhdistys, Sortso osuuskunnan kotiapupalvelut sekä Amiedun kumppanin Esperi Caren vanhusten Hoivapalvelukeskus Tilkka. Vaihto-opiskelijat pääsivät tutustumaan vierailukohteiden toimintaan ja osallistumaan vanhusten hoitoon ja kuntoutukseen.

 

- Voimme lämpimästi suositella niin vaihtoa kuin Amieduakin, Gianina Dinu kertoo. – Koulutusjärjestelmä on hyvä, opettajat ystävällisiä ja meistä on pidetty oikein hyvää huolta.

 

Liikkuvuutta työelämän tarpeisiin

 

Euroopan komission tuella rahoitettu ja Suomessa CIMOn hallinnoima Erasmus+ Effective Mobility – Creating Tomorrows Working Life -liikkuvuushanke tarjoaa Amiedun opiskelijoille, kouluttajille ja yhteistyöorganisaatioiden asiantuntijoille mahdollisuuden tutustua yhdessä kansainvälisiin toimintaympäristöihin, löytää uusia ratkaisumalleja palveluiden ja tuotteiden kehittämiseen, tutustua osaavan työvoiman rekrytointimahdollisuuksiin sekä kehittää kansainvälisyysosaamista ja ammattitaitoa. Kohdemaita ovat Ruotsi, Norja, Viro, Espanja, Englanti, Saksa, Belgia, Hollanti, Slovenia, Portugali, Italia, Bulgaria ja Romania.

Kansainvälinen liikkuvuus on ollut mahdollista Amiedussa jo vuosien ajan. Esimerkiksi hoitoalan opiskelijat voivat suorittaa tutkintoon valmistavaan koulutukseen kuuluvia työssäoppimisjaksojaan sekä näyttötutkintoja eri Euroopan maissa.

- Liikkuvuustoimintamme on hyvin työelämälähtöistä, ja sitä toteutetaan yhdessä työelämäedustajien kanssa, kertoo hankkeen projektipäällikkö Heli Pispala-Tapio Amiedusta. – Työyhteisö hyötyy opiskelijoiden ja henkilöstönsä liikkuvuuskokemuksista saadessaan joukkoonsa tiimityötaitoisia, monimuotoisuutta arvostavia ja hyödyntäviä kansainvälisyysosaajia. Työnantajat arvostavat kv-osaamista, sillä sitä tarvitaan tulevaisuudessa entistä enemmän. Myös eri kulttuuritaustaisten asiakkaiden ja potilaiden kasvava määrä on huomioitava. Olemme iloisia voidessamme tarjota kansainvälisen liikkuvuuden tarjoamia mahdollisuuksia.

Carol Davila Nursing School on Amiedun pitkäaikainen kumppanioppilaitos. Vaihto on vastavuoroista, ja syksyllä Bukarestiin lähtee Amiedusta jälleen kaksi opiskelijaa viideksi viikoksi. Kouluttaja Maria Valkama on ollut aiemmin siellä henkilöstöliikkuvuuden puitteissa yhdessä hoitotyön työelämän edustajien kanssa.

- Vaihto avaa silmät monella tapaa, Maria Valkama kertoo. – Sitä huomaa niin kumppanin kuin omatkin hyvät puolet. Ja jos oli ennakkoluuloja, ne karsiutuivat nopeasti, sillä koulutus oli erittäin korkeatasoista. Myös romanialaisten tapa kohdata ihmiset on erityisen lämmin.

Heli Pispala-Tapio, itsekin henkilöstöliikkuvuuteen osallistuneena lisää: - Toki tarvitaan uteliaisuutta, ennakkoluulottomuutta ja joustavuutta, mutta vastavuoroisen liikkuvuustoiminnan myötä voimme oppia toisiltamme valtavasti. Verkostoituminen tuo meille lisäarvoa nyt ja tulevaisuudessa.

 Amiedun edustajat ja vaihto-opiskelijat Romaniasta

Kuvateksti:

Romanialaiset sairaanhoitajaopiskelijat tutustuivat pääkaupunkiseudun terveyden- ja sairaanhoitoon ja opetukseen Amiedussa.Kuvassa vasemmalta Maria Valkama, Gelu Costache, Heli Pispala-Tapio ja Gianina Dinu.

 

Lisätietoja:

Amiedu, Hoito- ja hoivayksikkö

Heli Pispala-Tapio, projektipäällikkö

heli.pispala-tapio(at)amiedu.fi

p. 020 7461 314

 

Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa CIMO, joka on kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija- ja palveluorganisaatio.

Euroopan komissio ei ole vastuussa artikkelin sisällöstä.

Erasmus+ logocimo-logo

 

Liitetiedostot

Amiedu on Suomen johtava ammatillinen aikuiskouluttaja ja työelämän kehittäjä. Amiedu auttaa sekä työyhteisöjä että yksilöitä saavuttamaan muutospäämääränsä. Tunnemme työelämän ja tarjoamme lisäarvoa tuottavia palveluratkaisuja osaamisen ja prosessien kehittämiseen. Keskitymme asiakkaille lisäarvoa tuottavaan toimintaan. Palveluratkaisumme vaikuttavuus muodostuu pitkäjänteisen kumppanuuden, yrityksien muutoksen hallintaa tukevien räätälöityjen konsultointi-, valmennus- ja koulutusratkaisujen, kattavan tuotevalikoiman ja kilpailukykyisen hinnoittelun avulla. www.amiedu.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs