Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kansainvälinen konferenssi Seinäjoella ruokaketjuun kuuluville yrittäjille, tutkijoille ja EU-virkamiehille

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Kansainvälinen konferenssi Seinäjoella ruokaketjuun kuuluville yrittäjille, tutkijoille ja EU-virkamiehille

Tiedote.
Julkaistu: 28.04.2014 klo 15:32
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Seinäjoella järjestetään 10.-12.6.2014 kansainvälinen konferenssi, jolla pyritään edistämään eurooppalaisten tahojen yhteistyötä kestävien ruokajärjestelmien kehittämisessä. Kaikille kiinnostuneille avoimessa ja maksuttomassa konferenssissa on mahdollista saada tietoa koko ruokaketjun kestävästä kehittämisestä sekä verkostoitua alan yrittäjien, tutkijoiden, kehittäjien ja EU-virkamiesten kanssa. Tilaisuuden järjestää ERIAFF-verkosto (European Region for Innovation in Agriculture, Food and Forestry). Nimekkäitä puhujia tulee useasta Euroopan maasta. Osallistujia odotetaan noin sata eri puolilta Eurooppaa.

Konferenssin järjestäminen Seinäjoella tarjoaa mahdollisuuden edistää Etelä-Pohjanmaan profiloitumista ruokaprovinssina ja lisätä kansainvälistä projektitoimintaa.

- Kansainvälistyminen eri tavoin on Etelä-Pohjanmaalle elinehto. Erityisesti meidän on haettava kumppanuuksia merkittävimmillä osaamisaloillamme. Agrobiotalouden kehittämiseen keskittyvä ERIAFF-verkosto tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden maakunnallemme profiloitua ruokaprovinssina, jolla on Euroopan laajuistakin tunnettuutta, toteaa maakuntajohtaja Asko Peltola.

EU-hankerahoituksen saaminen edellyttää verkostoitumista

- Etelä-Pohjanmaa on monella mittarilla Suomen vähiten kansainvälistynyt maakunta. Meidän on itse tehtävä työtä sen eteen, että osaamisemme näkyy myös muille. Kansainväliset seminaarit ja tapahtumat ovat yksi merkittävä tekijä tässä prosessissa, toteaa maakuntajohtaja Asko Peltola.

ERIAFF-konferenssin kolmantena päivänä järjestettävässä projektiverstaassa ideoidaan ja suunnitellaan erilaisia projekteja. Yhteistyötä käynnistetään Euroopan eri alueiden ja erilaisten toimijoiden välillä.

- Ohjelmakaudella 2014-2020 maakunnan rakennerahastovarat vähenevät kolmanneksella. Nyt viimeistään on pystyttävä löytämään verkostoja, joiden kautta haemme hankerahoitusta "suoraan Brysselistä". Etelä-Pohjanmaalla on ruokajärjestelmiin ja biotalouteen liittyvää osaamista, joka kiinnostaa myös muita samoihin kärkiteemoihin keskittyviä EU-alueita, maakuntajohtaja Asko Peltola kertoo.

EU:n Horisontti 2020 -ohjelman kautta myös yksittäiset pk-yritykset voivat saada tukea erilaisiin hankkeisiin. Yleensä rahoitetaan kuitenkin projekteja, joissa on mukana vähintään kolme osallistujaa kolmesta EU-maasta. ERIAFF-konferenssi tarjoaa hyviä verkostoitumismahdollisuuksia erityisesti maatalous- ja elintarvikealan yrityksille.

- Uudelle tekijälle helpoin tie Eurooppaan löytyy lähtemällä mukaan kansainvälisiin yhteisprojekteihin erimerkiksi oman alan korkeakoulujen ja muiden yritysten kanssa, toteaa konferenssia järjestävän Hyppy maailmalle -hankkeen projektipäällikkö Sari-Maarit Peltola.

Nimekkäitä puhujia Euroopasta

ERIAFF-konferenssin puhujaksi on tulossa maatalous-, ruoka- ja metsäalan yrittäjiä, virkamiehiä ja kehittäjiä useasta Euroopan maasta. Pääpuhujia ovat EIP-AGRI Service Pointin tiiminjohtaja Willemine Brinkman, poliittinen erityisneuvonantaja Tania Rünge eurooppalaisten maanviljelijöiden etujärjestö Copa-Cogecasta sekä kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio ja neuvotteleva virkamies Sirpa Karjalainen maa- ja metsätalousministeriöstä. He puhuvat mm. eurooppalaisesta innovaatiokumppanuudesta ja erilaisista yhteistyömahdollisuuksista sekä kestävyyden merkityksestä suomalaisen ruokaketjussa.

Kolmipäiväisen konferenssin aikana keskustellaan myös pienemmissä ryhmissä erilaista ruokajärjestelmiin liittyvistä aiheista. Esityksiä pitävät eri yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä tutkimus- ja kehittämisorganisaatioiden edustajat. Suomalaisista yrityksistä puhujina ovat Metsä Fibren tutkimusjohtaja Niklas von Weymarn ja Atrian laatujohtaja Seija Pihlajaviita. Konferenssiosallistujille järjestetään myös yritysvierailuja (Altian Koskenkorvan tehdas, Atria ja MSK Cabin).

ERIAFF-verkostossa maakuntia eri puolilta Eurooppaa

ERIAFF-verkostoon kuuluu tällä hetkellä 30 maakuntaa. Toiminnassa on mukana myös 19 muuta maakuntaa ympäri Eurooppaa. Suomesta ERIAFF-verkostossa toimivista Etelä-Pohjanmaan liitto ja Satakuntaliitto ovat mukana järjestämässä ERIAFF-verkoston kansainvälistä konferenssia yhteistyössä Länsi-Suomen Eurooppa-toimiston (West Finland European Office), Seinäjoen yliopistokeskuksen, Seinäjoen ammattikorkeakoulun, Seinäjoen kaupungin, Frami Oy:n, Foodwestin ja Pro Agrian sekä satakuntalaisista toimijoista Satafoodin, Foodparkin, MTK:n ja Pyhäjärvi-instituutin kanssa.

Konferenssin käytännön järjestelyt toteuttaa Seinäjoen ammattikorkeakoulun Hyppy maailmalle –hanke, joka on saanut rahoitusta konferenssijärjestelyihin Etelä-Pohjanmaan liiton kautta Euroopan Aluekehitysrahastosta, Seinäjoen ammattikorkeakoulusta ja Etelä-Pohjanmaan korkeakoulusäätiöstä.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Sari-Maarit Peltola/Hyppy maailmalle -hanke, puh. 040 680 7501, sari-maarit.peltola@seamk.fi

Konferenssikoordinaattori Pia Oksman/Hyppy maailmalle -hanke, puh. 040 680 7540, pia.oksman2@seamk.fi

www.eriaff2014.blogspot.fi

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs