Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kansainvälinen Demola-verkosto Ouluun

Oulun ammattikorkeakoulu

Kansainvälinen Demola-verkosto Ouluun

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2012 klo 10:15
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Korkeakouluopiskelijoiden avoin innovaatioympäristö, Demola aloittaa toimintansa Oulussa syyskuussa. Demola Oulu on kansainvälisen Demola-verkoston neljäs innovaatiokeskus Tampereen, Vilnan ja Budapestin lisäksi.

Demola on Tampereella vuonna 2008 alkunsa saanut, palkittu konsepti, jonka idea on yksinkertainen: Opiskelijat ja yritykset kehittävät yhdessä ratkaisuja yritysten todellisiin ongelmiin. Toiminta tapahtuu monialaisissa tiimeissä, jotka muodostuvat eri korkeakoulujen opiskelijoista, yritysten omista asiantuntijoista sekä korkeakoulujen henkilöstöstä. Projektien kautta yritys saa uusinta tietoa ja tuoreita ideoita. Opiskelijat hankkivat kokemuksia aidoista yritysprojekteista, pääsevät kehittämään tulevaisuuden tuotteita ja palveluja sekä ansaitsevat opintopisteitä. Opetushenkilöstö saa puolestaan näköalapaikan markkinoiden tarpeisiin, mahdollisuuden oman ammattitaitonsa kehittämiseen sekä opintojen yhteisölliseen toteutustapaan.

Demola yhdistää työelämän opintoihin

Demolan projektit tehdään tiimeissä, joissa voi olla jäseniä molemmista oululaisista korkeakouluista: Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) sekä Oulun yliopistosta. Kansainvälisen ja monialaisen toiminnan avulla löydetään usein parhaimmat ratkaisut. Samalla opiskelijat kartuttavat tärkeitä työelämätaitoja, kuten osaamisten yhteensovittamista ja kykyä toimia erilaisten ihmisten kanssa. Projekteissa työskentely kehittää myös innovaatiotaitoja, tukee yrittäjähenkisyyttä sekä aktivoi korkeakoulujen ja yritysten välistä yhteistyötä.

Demola Oulu sijaitsee tuoreessa korkeakoulujen kasvuyrittäjyyskeskuksessa, Business Kitchenissa, osoitteessa Torikatu 23, 4. kerros, Oulu.

Demola Oulua toteuttaa Oulun seudun ammattikorkeakoulun TIPPI-hanke, jonka rahoittajina toimivat myös Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Oulun kaupunki.

Lisätietoja

Kaisa Korpela, Head of Demola Oulu, 050 359 9840, kaisa.korpela@oamk.fi

Ville Kairamo, Head of Demola Network, 040 566 7182, ville.kairamo@hermia.fi

www.demola.net

 

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs