Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kampusfestari päräyttää Mikkelin kevään käyntiin - Maailman suurin surmanajopallo nousee torille

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Kampusfestari päräyttää Mikkelin kevään käyntiin - Maailman suurin surmanajopallo nousee torille

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2013 klo 15:40
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Monipuolinen kaupunkitapahtuma Kampusfestari järjestetään jälleen Mikkelissä vapun alusviikolla 20. – 30.4.2013. Tapahtumien sarja käynnistyy Koko kansan kirkkopäivällä sunnuntaina 21.4. Kampusfestarin päätapahtuma on lauantaina 27.4. Mikkelin Hallitustorilla, missä nähdään mm. henkeä salpaava ajonäytös. Päätapahtuman lisäksi kaupunkitapahtumassa riittää tekemistä, näkemistä ja kokemista kaikille kaupunkilaisille. Yhdeksättä kertaa järjestettävä kaupunkitapahtuma jää näillä näkymin viimeiseksi Kampusfestariksi.

Surmanajajia ja lentäjän poikia

Kaupunkitapahtuma levittäytyy mikkeliläisiin oppilaitoksiin, ravintoloihin, liiketiloihin ja torille. Uusi ja mielenkiintoinen tapahtumapaikka on Vilhonkadun sillan alus, missä keikan heittävät paikalliset yhtyeet Bloodred Hourglass sekä Ilkka Kalevi Tillanen & Rantaremmi. Kampusfestarit tulee tuttuun tapaan tarjoamaan laajan kattauksen musiikkia. Viikon aikana on tarjolla mm. suosittuja riparilauluja, jatsia, klassista, poppia, metallia ja rockia. Kampusfestarin roots-illassa herkutellaan mm. Lentäjän poika –kappaleesta tutun Edu Kettusen musiikilla. Rock ´n´ Flow –minifestarilla esiintyy mm. The Flaming Sideburns.

Maailman suurin surmanajopallo pystytetään Mikkelin torille lauantaina 27.4 osana Kampustori-tapahtumaa. Cage Ridersin ajajat ohittavat toisensa kerran sekunnissa yli 60 km/h-vauhdissa. Koko perheen tapahtumassa on tarjolla monenlaista ohjelmaa torille pystytetyssä sirkusteltassa sekä pomppulinna, kasvomaalausta ja ongintaa. Moottoreista ja ajoneuvoista kiinnostuneilla on torilla esillä custom-, offroad- ja ralliautoja, radio-ohjattavia autoja sekä metsäkone-, rekka- ja rallisimulaattorit.

Keikkajulistenäyttely liikkeiden ikkunoissa

Kampusfestarin yhteydessä julkaistava keikkajulistenäyttely vie näyttelykonseptin uudelle tasolle. Näyttely koostuu keikkajärjestäjä Vesa Kontiaisen neljän vuosikymmenen aikana kerätyn laajan kokoelman muistorikkaimmista suomirockin hetkistä. 29 julisteen näyttely nousee Mikkelin Hallituskadun ja Porrassalmenkadun liikkeiden näyteikkunoihin. Julisteita voi käydä ihailemassa vuorokauden ympäri. Julisteisiin liittyvät tarinat voi kuunnella älypuhelimilla luettavien QR-koodien avulla heti paikan päällä tai käydä kuuntelemassa näyttelyn nettisivuilla www.kesakatu.com.

Oman lisänsä Kampusfestariviikon ohjelmaan tuo Paukkulan kampuksella järjestettävä valtakunnallinen nuorisoteatteritapahtuma Ramppikuume, joka järjestetään jo 17. kerran. Kampusfestari huipentuu vappuaattoon ja ohjelmassa on mm. Nuori nainen -patsaan lakitus kaupunginkirjaston vieressä.

Kampusfestarin tilalle uusi kaupunkitapahtuma?

Kampusfestarin pääjärjestäjät ovat Mikkelin ammattikorkeakoulu, Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut, Mikkelin Tuomiokirkkoseurakunta, Mikkelin yliopistokeskus, Etelä-Savon ammattiopisto ja Suomen Nuoriso-opisto. Käytännön järjestelyistä ovat suurelta osin vastanneet Mamkin kulttuurituotannon opiskelijat. –Koulutusohjelman lopettaminen on johtanut siihen, että nykyisen kaltaisen laajan ja pitkäkestoisen kaupunkitapahtuman järjestäminen ei enää tulevaisuudessa onnistu, sanoo Mamkin tapahtumatuottaja Olli Järvenkylä.

Kaupunkitapahtuman nykyinen suunnitteluryhmä on jo käynyt keskusteluja uudenlaisen tapahtuman järjestämisestä ensi vuonna. –Tapahtuman sisällöstä, ajankohdasta ja ohjelmasta on turha vielä puhua yhtään mitään. Jotain on kuitenkin tulossa, Järvenkylä lupaa. Lisätietoa Mikkelin uudesta kaupunkitapahtumasta on luvassa kesän jälkeen.

Kampusfestarin koko ohjelma löytyy osoitteesta www.kampusfestari.fi

 

---

 

Lisätietoja Kampusfestarista:

Tapahtumatuottaja Olli Järvenkylä

puh. 040 868 6445, etunimi.sukunimi@mamk.fi

 

 

Liitetiedostot

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs