Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kalajoen lukio matematiikkakilpailun voittoon

Centria-ammattikorkeakoulu

Kalajoen lukio matematiikkakilpailun voittoon

Tiedote.
Julkaistu: 01.03.2016 klo 15:30
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoululla Ylivieskassa järjestettiin karkauspäivänä neljännen kerran matematiikkakilpailu Oulun Eteläisen alueen lukiolaisille. Kilpailu toteutettiin yhteistyössä ammattikorkeakoulun, Eleven+ -yhdistyksen ja alueen Osuuspankkien kanssa. Vaativaan kilpailuun, joka sisälsi yksilö- ja joukkuetehtäviä, otti osaa yhdeksän lukiota nelihenkisin joukkuein ja mukana oli myös ammattikorkeakouluopiskelijoista koostunut kansainvälinen Centrian joukkue. Lukioista mukana olivat Haapajärvi, Haapavesi, Kalajoki, Kärsämäki, Nivala, Oulainen, Pyhäjärvi, Siikalatva ja Ylivieska.

Voiton ja 400 euron pääpalkinnon vei Kalajoen lukio joukkueella Milja Niemi, Iina Kovalainen, Lauri Vänttilä ja Eero Talus.

– Erityisesti joukkuetehtävissä onnistuminen ratkaisi voiton tänä vuonna ja siinä meillä työnjako onnistui loistavasti, voittajajoukkue totesi yhteen ääneen.

Toiseksi kisassa sijoittui Haapaveden lukio, joka kuittasi onnistumisestaan 200 euroa ja kolmanneksi tuli Ylivieskan lukio, joka palkittiin 100 eurolla. Tänä vuonna kaikki osallistuneet joukkueet saivat 40 euron palkinnon koko illan kestäneestä uurastuksestaan.

Oulaisten lukion rehtori ja tapahtuman yksi puuhamiehistä Voitto Sorvoja piti kilpailua onnistuneena.

– Kaikki joukkueet olivat urakan jälkeen hyvällä mielellä ja täytyy todeta, että jotain Kalajoella tehdään oikein matematiikan opiskelussa, koska ykköspalkinto meni sinne jo kolmannen kerran kisan historiassa. Kisan haastavuutta kuvaa se, että kukaan ei saanut täysiä pisteitä tehtävistä, Sorvoja lisäsi.

Eleven+ -yhdistyksen puheenjohtaja ja Haapajärven lukion rehtori Merja Eilola kertoi, että alueen Osuuspankeilta saaduilla sponsorirahoilla matematiikkakilpailun tulevaisuus on turvattu ainakin seuraavat kaksi vuotta. Centria-ammattikorkeakoulun koulutusjohtaja Hannu Leppälä korosti, että hyville matematiikan taidoille on aina käyttöä tulevaisuudessa ja niistä on hyötyä opiskelualasta riippumatta.

Lisätietoja:
Koulutusjohtaja Hannu Leppälä, hannu.leppala@centria.fi, 044 449 2705

Kuva: Janne Heikkilä, kuvassa Kalajoen lukion voittajajoukkue vasemmalta Milja Niemi, Iina Kovalainen, Lauri Vänttilä ja Eero Talus

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   22
Opiskelijoita                                          2901
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253 (-14)
Kokonaistuotot                                      26,2 M€ (-14)

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs