Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kaksi päivää ” Kanarialla”

MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitos

Kaksi päivää ” Kanarialla”

Tiedote.
Julkaistu: 29.10.2012 klo 12:04
Julkaisija: MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitos

”Kun työ ja koulu vuorotteleva sopivasti, ei kummassakaan ole tylsää”, kuvailee Jenni, joka suorittaa merkonomin opintoja tekemällä oikeita töitä Hakaniemen S-marketissa kolmena päivänä viikossa.

Kaksi päivää viikossa ollaan koulussa, opitaan työn perustana olevaa tietoa ja vaihdetaan kokemuksia ryhmän muiden jäsenten kanssa. Päivät kuluvat kuin siivillä kaupan hektisessä arjessa.  Se saa viikon kaksi koulupäivää tuntumaan miltei lomalta - kuin Kanarialla olisi.

Kaupan menestys lähtee osaavasta perustyöntekijästä, jolla on asenne kohdallaan. Kaupan alan koulutuksessa onkin työssäoppimisella kullan arvoinen merkitys. Sen aikana hyvät tyypit löytävät tiensä kohti kaupan alan ammattilaisuutta. Tätä varten on Kauppiaitten Kauppaoppilaitos kehittänyt yhteistyössä kaupan alan toimijoiden kanssa liiketalouden perustutkinnosta konseptin, jossa puolet tutkinnon tavoitteista opitaan kaupassa tekemällä erilaisia kaupan perustöitä kolmena päivänä viikossa. ”Tutkinto tekemällä” toteutetaan kaupan työpaikkaohjaajan sekä koulun ohjaavan opettajan ohjauksessa.  Tämä on toiminnallisesti lahjakkaille mahdollisuus oppia ja hankkia ammattitaitoa henkilökohtaisen oppimissuunnitelmansa mukaan.

”Työvuorot ovat olleet vaihtelevia ja minut on otettu työpaikassa hyvin vastaan,” toteaa Kaisu . ” Monet ryhmän opiskelijat kehuvat toteutuksen monipuolisuutta. ”Tässä opiskelumuodossa on hienoa se, että pääsee tekemään. Sitä kautta osaa paremmin yhdistellä omaan työhön koulussa opittavia asioita. Tuntuu, että koulussa oppimistakin osaa nyt arvostaa ihan uudella tavalla. Jos työn ja opinnot  hoitaa hyvin, on bonuksena varma työpaikka. Tämä on vähän niin kuin meidän oma kaksoistutkinto.”

Työ opettaa paitsi alaistaitoja niin myös tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Kuuden aamut ja haastavat kollegat saattavat joskus ärsyttää, mutta sekin kannattaa ottaa opiksi. Tutkinto tekemällä -ryhmälle kauppa on tarjonnut oivallisen oppimisympäristön.

MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitos on arvostettu, osaava ja aidosti opiskelijalähtöinen yksityinen liiketalouden alan kouluttaja. Tarjoamme oppimisen elämyksiä sekä nuorille että aikuisille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs