Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kahdelle KyAMK:n opiskelijalle kunniamaininnat Plootu Fennicassa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kahdelle KyAMK:n opiskelijalle kunniamaininnat Plootu Fennicassa

Tiedote.
Julkaistu: 25.04.2012 klo 11:15
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun mediatiedotteet osoitteessa www.kyamk.fi.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun muotoilun opiskelijat Emilia Hönö ja Mikko Kemppainen ovat saaneet kunniamaininnat Teknologiateollisuuden järjestämässä Plootu Fennica -ohutlevytuotekilpailussa. Voittajat ja kunniamaininnan saaneet julkistettiin FinnTec 2012 -messuilla Helsingissä 17.4.

Kemppainen sai kunniamaininnan suunnittelemastaan DropIt-spraypullotelineestä ja Hönö Simple-takkasetistä.

Molemmat ovat kunniamaininnastaan iloisesti yllättyneitä. ”Onhan tämä maininta osoitus siitä, että on saanut jotain aikaan ja on tullut valittua oikea ala”, Emilia sanoo.

Tuomaristo kuvasi DropIt-spraypullotelinettä seuravasti:

”Suoraviivaisella rakenteella toteutettu hylly, jossa spraypullot asettuvat tukevasti niin, että värit ja laadut ovat nähtävissä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan todella nokkela ja kompakti tapa säilyttää tämän tyyppisiä pulloja. Tuote pinoutuu tarvittaessa pieneen tilaan, se on selkeä valmistaa ja se näyttää käytössä hauskalta.”

Simple-takkasetin kunniamainintaa tuomaristo perusteli seuraavasti:

”Simple-takkasetti on pelkistetty tuote, jonka muodot ovat kauniin yksinkertaisia ja järkeviä valmistaa. Toiminnallisuus on mietitty esimerkillisesti: takkasetti toimii takkasettinä. Se pitää takkavälineet paloturvallisesti paikoillaan, sitä on helppo liikuttaa ja se ei sotke ympäristöään. erityisen hieno minimalistinen muoto tulee esiin käännettäessä setti seinään päin, jolloin runko peittää takkavälineet muuttuen tyylikkääksi modernin arkkitehtooniseksi sisustuselementiksi.”

Kunniamaininnan saaneet työt on valmistettu yritysyhteistyössä savitaipalelaisen Savira Oy:n kanssa. Yhteyshenkilönä Savira Oy:ssä on tuotantopäällikkö Ismo Suomalainen.

Plootu Fennica -kilpailu järjestetään joka toinen vuosi. Kilpailu on avoin kaikille alalla työskenteleville ja opiskeleville henkilöille sekä ryhmille, ja kilpailuun voi osallistua oppilaitoksille, teollisuudelle ja muotoilulle suunnatuissa sarjoissa. Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on osallistunut Plootu Fennica -kilpailuun menestyksekkäästi useana vuonna. KyAMK:n opiskelijat ovat voittaneet oppilaitossarjan vuosina 2004, 2006 ja 2010. Vuoden 2004 ja 2010 voitot saivat seurakseen myös kunniamaininnan.

Kuvat kunniamaininnan saaneista tuotteista osoitteesta http://kuvat.kyamk.fi/tiedotus/Plootu_Fennica_2012/.

Lisätietoa Plootu Fennicasta osoitteesta www.plootufennica.com.

 

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Opiskelija Emilia Hönö, p. 040 509 5493
Opiskelija Mikko Kemppainen, p. 040 513 4743
etunimi.sukunimi@student.kyamk.fi

 

Lehtori Ari Hynynen
p. 044 702 8350
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs