Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » JYVÄSKYLÄSSÄ KESKUSTELUA KOULUTUKSEN ARVIOINNISTA - Kansallinen koulutuksen arviointikeskus laajalla kuulemiskierroksella

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus

JYVÄSKYLÄSSÄ KESKUSTELUA KOULUTUKSEN ARVIOINNISTA - Kansallinen koulutuksen arviointikeskus laajalla kuulemiskierroksella

Tiedote.
Julkaistu: 15.06.2015 klo 00:00
Julkaisija: Kansallinen koulutuksen arviointikeskus

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) järjestää sidosryhmilleen kuulemistilaisuuden Jyväskylässä 15.6.2015 yhteistyössä Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintoviraston (AVI) kanssa. Tilaisuus on osa laajempaa kuuden alueellisen tilaisuuden sarjaa, jossa Karvi kerää sidosryhmien näkemyksiä tulevista koulutuksen arviointitarpeista ja arviointitiedon hyödynnettävyydestä. Samalla Karvin toimintaa tehdään tutuksi.

- Nyt on tilaisuus vaikuttaa seuraavaa nelivuotiskautta koskevaan arviointisuunnitelmaan – sekä arvioitaviin asioihin että tapaan, jolla arviointeja toteutetaan. Odotamme innolla keskustelua arviointitiedon hyödynnettävyydestä ja kuuntelemme tarkalla korvalla osallistujien kehittämisideoita, Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen johtaja Harri Peltoniemi sanoo.

Karvin yhteydessä toimiva koulutuksen arviointineuvosto laatii syksyllä 2015 esityksen koulutuksen arviointisuunnitelmaksi, jonka opetus- ja kulttuuriministeriö hyväksyy. Arviointisuunnitelman seuraava nelivuotiskausi koskee vuosia 2016–2019.

Karvi tekee tällä hetkellä esimerkiksi perusopetuksen ja ammatillisen koulutuksen oppimistulosten arviointeja, korkeakoulujen laatujärjestelmien auditointeja ja erilaisia teema-arviointeja. Lisäksi osallistutaan aktiivisesti myös kansainväliseen arviointia koskevaan toimintaan. Karvin toimipisteissä Helsingissä ja Jyväskylässä työskentelee yhteensä noin 40 henkilöä.

Kuulemiskierroksen tilaisuuksiin on kutsuttu muun muassa kuntien opetustoimen, koulutuksen järjestäjien, korkeakoulujen, maakuntaliittojen, ELY-keskusten, työnantajien, opiskelijoiden, etujärjestöjen ja tiedotusvälineiden edustajia. Tilaisuudet toteutetaan yhteistyössä Aluehallintovirastojen (AVI) kanssa ja ne ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.

JYVÄSKYLÄSSÄ JÄRJESTETTÄVÄN TILAISUUDEN TAPAHTUMATIEDOT

15.6.2015 klo 11.00 Tiedotustilaisuus paikalliselle medialle (messu- ja kongressikeskus Paviljonki, Lutakonaukio 12, 40100, Jyväskylä)

  • Paikalla Karvin johtaja Harri Peltoniemi, arviointineuvoston jäsen, professori Jari Lavonen ja muita Karvin työntekijöitä
  • Tarjoilua

15.6.2015 klo 12.00–16.00 Kuulemistilaisuus/seminaari (messu- ja kongressikeskus Paviljonki, Lutakonaukio 12, 40100, Jyväskylä)

Tarkemmat tapahtumakohtaiset ohjelmatiedot löytyvät Karvin verkkosivuilta www.karvi.fi

 

Lisätietoja:

Johtaja Harri Peltoniemi, Kansallinen koulutuksen arviointikeskus, +358 29533 5532, harri.peltoniemi@karvi.fi

Johtaja Tuomo Laitila, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, +358 295018553, tuomio.laitila@avi.fi

Arviointineuvoston jäsen, professori Jari Lavonen, Helsingin yliopisto, + 358 400 696480, jari.lavonen@helsinki.fi

Projektisihteeri Eveliina Heinäluoma, Kansallinen koulutuksen arviointikeskus, +358 29533 5543, eveliina.heinaluoma@karvi.fi (Karvin työntekijöiden ja arviointineuvoston jäsenten haastattelupyynnöt)

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on itsenäinen virasto, joka vastaa opetuksen ja koulutuksen kansallisesta arvioinnista. Arviointikeskuksen toimiala kattaa koko koulutusjärjestelmän varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen. Karvi perustettiin toukokuussa 2014, kun Korkeakoulujen arviointineuvosto, Koulutuksen arviointineuvosto ja Opetushallituksen arviointitoiminnot yhdistyivät.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs