Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jyväskylän Lyseon Tikkakosken toimipistettä esitetään lakkautettavaksi

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän Lyseon Tikkakosken toimipistettä esitetään lakkautettavaksi

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2015 klo 15:59
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Tiedote viestimille 21.1.2015

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän lukiokoulutuksen johtokunta päättää kokouksessaan 27.1.2015 Tikkakosken toimipisteestä. Esityksen mukaan Jyväskylän Lyseon lukion Tikkakosken toimipiste lakkautettaisiin 1.8.2015 alkaen, ja ilmailulinja jatkaisi toimintaansa Jyväskylässä osana Lyseon toimintaa.

Opiskelijoiden opintojen sujuva jatkuminen turvataan mahdollisimman hyvin.

Päätösesityksen taustalla on kokonaisarviointi. Jyväskylässä opiskelijoilla on mahdollisuus laajempaan kurssitarjontaan kuin Tikkakoskella ja ilmailulinjalla puolestaan mahdollisuus yhteistyön vahvistamiseen Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän aikuisopiston kanssa.

Tällä hetkellä yksisarjaisen toimipisteen opettajien töiden organisointi on vaikeaa, sillä he työskentelevät vähintään kahdessa lukiossa Tikkakosken tuntien vähäisyyden takia. Epävarmuus tulevista opiskelijamääristä on myös ratkaisuesityksen taustana. On epävarmaa, miten erimuotoisen itsenäisen opiskelun määrän huomattava lisäys vaikuttaa toimipisteen vetovoimaisuuteen. Opiskelijoita on kuluvana vuonna 100.

Tikkakosken toimipisteen taloudellinen tulos oli noin -500 000 € vuonna 2014.

Toimipisteen jatkoa puoltavia seikkoja ovat muun muassa sijainti opiskelijoiden kannalta ja se, että keskeisiä ilmailuopetuksen yhteistyötahoja on koulun lähellä. Pieni toimipiste olisi myös vaihtoehto isoille lukioille.

Tukea siirtymävaiheessa koulumatkoihin

Mikäli Tikkakosken abiturientit haluavat, he voivat suorittaa lukionsa loppuun lukuvuoden 2015 – 2016 aikana Tikkakosken toimipisteessä.

Esityksen mukaan lukiokoulutus maksaisi abiturienteille ja myös nykyisille 1. vuosikurssin opiskelijoille tukea koulumatkoihin, mikäli he haluavat siirtyä heti elokuun 2015 alusta keskustan lukioihin. Abiturientit saisivat Kelan matkatuen omavastuuosuuden ajalta 1.8.2015 – 4.6.2016 ja 1. vuosikurssin opiskelijat ajalta 1.8.2015 – 3.6.2017

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän hallitus päätti jo marraskuussa 2012, että Tikkakosken jatkosta päätetään erikseen ennen lukuvuoden 2015 – 2016 yhteishakua. Ennen ratkaisua on kuultu oppilaskuntaa, huoltajia ja opettajakuntaa.

Lisätietoja

Antti Rastela, tulosaluejohtaja, Jyväskylän lukiokoulutusliikelaitos, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä,
puh. 040 341 4600

 

 

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi  

Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs