Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jyväskylän Lyseon opiskelijat YK:n juhlavuoden kunniaksi Geneveen 9.–13.11.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän Lyseon opiskelijat YK:n juhlavuoden kunniaksi Geneveen 9.–13.11.

Tiedote.
Julkaistu: 06.11.2015 klo 09:41
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Mediatiedote 6.11.2015


Jyväskylän Lyseon lukion kansainvälisyyskurssilla Maailma on mun opiskelijat ovat vuoden ajan tutustuneet kansainvälisten järjestöjen toimintaan sekä opiskeluun ja työskentelyyn ulkomailla. Kurssi on toiminut Clil-periaatteella kaksikielisesti ja opiskelijoiden omatoimisuutta ja ryhmätyöskenelyä korostaen. Kurssi huipentuu Geneven-matkaan 9.–13. marraskuuta.

YK:n juhlavuoden kunniaksi ryhmä käy vierailemassa mm. YK:n Euroopan päämajassa, kansainvälisen Punaisen Ristin museossa ja tutkimuskeskus CERNissä. Genevessä 21 opiskelijaa ja 3 opettajaa tekevät job shadowing –päivän eli eräänlaisen TET-päivän (työharjoittelupäivän) Punaisen Ristin ja YK:n eri alajärjestöjen toimipisteissä. 

Keväällä ja syksyllä 2015 kurssilla on vieraillut useita asiantuntijoita esittelemässä kansainvälisten organisaatioiden toimintaa ja nuorten mahdollisuuksia hakea esimerkiksi harjoittelijaksi ulkomaille. Ryhmät ovat myös itsenäisesti tutustuneet eri toimijoihin ja esitelleet niitä muille lukiolaisille. Kurssin päättötyönä opiskelijat tekevät koulun kotisivuille kaikille nuorille avoimen nettisivuston, jossa nuorten näkökulmasta esitellään kansainvälisiä organisaatioita ja neuvotaan, miten niihin voi päästä harjoittelijaksi.

Jyväskylän Lyseon lukio on yksi Suomen Unesco-kouluista, jonka keskeinen painopistealue on kansainvälisyyskasvatus. Maailma on mun –kurssi on yksi esimerkki koulun vahvasta kansainvälisestä toiminnasta, jossa olennaista on aina myös kansainvälisen vastuuntunnon vahvistaminen.

Vastuuopettajina ovat olleet Jyväskylän Lyseon lukion opettajat Ulla Aarnio, Susanna Soininen ja Raili Kivelä. Matkan Geneveen rahoittavat Jyväskylän koulutuskuntayhtymä ja opetushallitus.

Lisätietoja ja opiskelijoiden haastattelupyynnöt:

Raili Kivelä, opettaja, Jyväskylän Lyseon lukio, puh. 040 341 4711, sähköposti: raili.kivela (at)jao.fi

 

   

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi  

Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs