Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jyväskylän Lyseon opettaja Susanna Soininen Yhdysvaltain opetus- ja kulttuuriministeriön Fulbright-stipendiaatiksi

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän Lyseon opettaja Susanna Soininen Yhdysvaltain opetus- ja kulttuuriministeriön Fulbright-stipendiaatiksi

Tiedote.
Julkaistu: 11.05.2016 klo 11:56
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän Lyseon lukion opettaja Susanna Soininen on valittu Yhdysvaltain opetus- ja kulttuuriministeriön Fulbright Distinguished Award in Teaching – ohjelman stipendiaatiksi syksyksi 2016. Valinnat tehdään opettajan akateemisten, ammatillisten ja potentiaalisten tai jo osoitettujen johtajuustaitojen perusteella

Fulbright Program on Yhdysvaltain hallituksen kansainvälisen koulutusvaihdon korkeatasoinen kärkiohjelma, jonka stipendiaattien joukossa on niin Nobel-palkittuja kuin Pulizer-palkittujakin.
Yhteensä ohjelmaan valittiin pitkän ja vaativan hakuprosessin jälkeen 21 opettajaa eri puolilta maailmaa, heistä kaksi Suomesta.

Susanna Soininen on Lyseon IB-lukion (kansainvälinen ylioppilastutkinto International Baccalaureate) historian opettaja.

- Valinta on minulle todella merkityksellinen. Stipendiaattina tutkin sitä, miten historianopetuksessa käytetään alkuperäisiä eli primäärilähteitä, esimerkiksi päiväkirjoja, virallisia dokumentteja ja puheita, ja miten ne vaikuttavat historian oppimiseen ja ymmärtämiseen, Soininen kertoo.

IB-lukion historianopetuksessa alkuperäiset lähteet ovat erittäin tärkeitä.

- Stipendiaattina pääsen perehtymään Yhdysvalloissa käytettäviin menetelmiin ja laajentamaan perspektiiviä. Olen tehnyt paljon työtä kansainvälisissä projekteissa opiskelijoiden kanssa, ja stipendi mahdollistaa osaamisen syventämisen ainutlaatuisella tavalla. Pidän tätä myös tunnustuksena tähänastisesta työstäni, summaa 14 vuotta Lyseon IB-lukiossa työskennellyt Soininen.

Stipendien jakotilaisuus on Helsingissä 17.5.2016

Lisätietoja
Susanna Soininen, opettaja, Jyväskylän Lyseon lukio, puh. 040 341 4724
Osmo Polas, rehtori, Jyväskylän Lyseon lukio, puh. 040 341 4693


http://www.fulbrightteacherexchange.org/about-us/fulbright-overview-home

 

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi
Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs