Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jyväskylän Lyseon lukion opettaja Heidi Räihä palkittiin yrittäjyyskasvatuksesta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän Lyseon lukion opettaja Heidi Räihä palkittiin yrittäjyyskasvatuksesta

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2016 klo 13:28
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän Lyseon lukion opettaja Heidi Räihä on palkittu Keski-Suomen vuoden NY (Nuori Yrittäjyys) -opettajana. Nuori Yrittäjyys ry myöntää palkinnon opettajalle, joka on tehnyt ansiokasta ja aktiivista yrittäjyyskasvatustyötä

Räihä on kehittänyt määrätietoisesti Jyväskylän lukiokoulutuksen yrittäjyysopintoja. Työ on tuottanut hyvää tulosta: yrittäjyysopintoja valitsevia opiskelijoita on vuosi vuodelta enemmän. Myös liikeideoiden laatu on parantunut.

Lukiokoulutuksen yrittäjyysopiskelijat osallistuvat aktiivisesti yrittäjyysaiheisiin tapahtumiin ja kilpailuihin paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti

Tänä vuonna lukiokoulutuksen yrittäjyysopinnoissa on mukana noin 60 opiskelijaa, ja NY-yrityksiä on 15.

Toisen asteen opiskelijoille ja perusopetuksen yhdeksäsluokkalaisille tarkoitettu NY Vuosi yrittäjänä –ohjelmassa nuoret perustavat oikealla rahalla toimivan pienen yrityksen. Ohjelma on osa oppilaitoksen opetusta, ja yritystä pyörittävät nuoret käyvät lukuvuoden aikana läpi yrityksen kaikki vaiheet perustamisesta lakkauttamiseen asti.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä on kaikkiaan vilkas NY-yritystoiminta. Viime vuonna kuntayhtymässä oli yhteensä 263 NY-yritystä, mikä on enemmän kuin missään muussa oppilaitoksessa.


Lisätiedot

Heidi Räihä, opettaja, Jyväskylän Lyseon lukio, puh. 040 341 4789
Niina Helin, yrittäjyyspäällikkö, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 5850

 

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi
Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs