Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jyväskylän lukiokoulutus satsaa hyvinvointiin

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän lukiokoulutus satsaa hyvinvointiin

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2016 klo 10:50
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän lukiokoulutus edistää opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvointia Terve sielu terveessä ruumiissa –hyvinvointihankkeella, jossa on mukana useita yhteistyökumppaneita. Hankkeen myötä yo-kirjoituksissa kokeillaan stressin mittaamista ja pilotoidaan muun muassa hyvinvointikurssia.

Opiskelijoiden stressin mittaamista kokeillaan yo-kirjoituksissa

Oikeiden valintojen tueksi nuori tarvitsee tietoa elämäntapojensa vaikutuksista.
Yhteistyökumppaninsa Firstbeat Technologies Oy:n kanssa lukiokoulutus tarjoaa opiskelijoille mahdollisuutta kolmen vuorokauden hyvinvointianalyysiin. Joukko opiskelijoita on myös lupautunut pitämään mittareita yhden opintojen päätavoitteensa eli tulevan syksyn ylioppilaskokeiden aikana.

Sykevälivaihtelumittauksen avulla opiskelija saa tietoa omasta stressitasostaan, liikunnan ja unen riittävyydestä ja palautumisestaan. Lukiokoulutus haluaa myös selvittää, miten opiskelijat suhtautuvat mittaukseen ja voisivatko ne vastaisuudessa olla osa esimerkiksi terveystiedon kurssia. Mittaukset ovat luonnollisestikin vapaaehtoisia.

Hyvinvointipassi kokoaa aktiviteetit näkyväksi

Lukiokoulutuksessa on pilotoitu tänä keväänä hyvinvointikurssia. Kurssilla tuetaan kiinnittämään huomiota mm. stressin hallintaan, uneen, liikuntaan ja ravintoon. Jatkosuunnittelussa on mukana Suomen Mielenterveysseura, ja kurssia tarjotaan vastaisuudessa osana lukio-opintoja.

Opiskelija voi myös koota hyvinvointipassia. Siihen merkitään vapaa-ajalta tai lukion syventäviltä tai soveltavilta kursseilta mielenhyvinvointia tukevia aktiviteetteja, jotka voivat olla liikuntaa, kulttuuriharrastuksia tai vaikkapa vapaaehtoistyötä.

Kun merkintöjä on tarpeeksi, opiskelijan on mahdollista suorittaa kymmenestä kurssista rakentuva Hyvinvointikokonaisuus.

Opiskelijoiden joukosta on myös valittu liikuntatutoreita, joiden tehtävä on liikuttaa sekä opiskelijoita että henkilöstöä, mm. oppitunneilla ideoimalla liikettä ja istumisen vähentämistä.

Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö Likes sr, liikuntajärjestöjen yhteisö Valo ry, Keski-Suomen liikunta ry, Suomen Mielenterveysseura ja Firstbeat Technologies Oy. Henkilöstöosaamista tuo Director, People and Communications, Minna Liminka inPulse Works Oy:stä

Jyväskylän lukiokoulutuksen Terve sielu terveessä ruumiissa hyvinvointihanke käynnistyi marraskuussa 2015 ja jatkuu vuoden 2016 loppuun. Puolet rahoittaa Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, ja toinen puoli tulee Keski-Suomen liitolta. Hankkeen myötä perusopetuksen Liikkuva koulu –periaate on laajentumassa toisen asteen koulutukseen.

Kutsu viestimille
Tervetuloa hyvinvointiteemaiseen lukiolaisten Unelmien päivään tiistaina 10.5.2016 Jyväskylän Lyseon lukioon Harjun (Sepänkatu 3) tai Viitaniemen toimipisteeseen (Viitaniementie 1A). Päivän ohjelma:
8.15–10.30 Ammattien aamu, ammattiesittelyjä Harjulla (Sepänkatu 3)
11.15–14.20 Valtakunnallinen unelmien liikuntapäivä, omia aktiviteetteja, bändejä ja näyttelyitä, työpajoja (Viitaniementie 1A)

Lisätietoja
Minna Saikkonen, projektipäällikkö, Jyväskylän lukiokoulutus, puh. 040 341 4809
Antti Rastela, tulosalueen johtaja, Jyväskylän lukiokoulutus, puh. 040 341 4600
Eino Havas, johtaja, Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö Likes sr, puh. 020 7629 502
Marjo Hannukkala, Lasten ja nuorten mielenterveystyön johtaja, Suomen Mielenterveysseura, puh. 040 581 1068
Minna Liminka, Director, People & Communications, inPulse Works Oy, puh. 0500 640 049
Tero Myllymäki, tutkimuspäällikkö, Firstbeat Technologies Oy, puh. 040 749 7595

 

 

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi
Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs