Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jyväskylän lukiokoulutuksen järjestämistä selkeytetään

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän lukiokoulutuksen järjestämistä selkeytetään

Tiedote.
Julkaistu: 22.02.2016 klo 14:37
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän hallitus käsittelee 25.2.2016 lukiokoulutuksen järjestämismallin selkeyttämistä. Esityksenä on, että lukiokoulutuksen liikelaitoksesta luovuttaisiin. Kuntayhtymä pyrkii jatkossa kevyempään hallintomalliin ilman erillistä liikelaitoksen johtokuntaa ja liikelaitoksen hallintoa.

Kuntayhtymän omistajakunnista valtaosa kannatti lausunnoissaan liikelaitoksesta tulosaluemalliin siirtymistä. Keskeisenä perusteena oli yhden hallintotason purkaminen ja lukiokoulutuksen ohjauksen selkeyttäminen. Uuden kuntalain määrittämän liikelaitoksen nähtiin istuvan kankeasti voittoa tavoittelemattoman lukiokoulutuksen järjestämiseen.

Jämsän ja Keuruun kaupungit pitivät liikelaitosmallin jatkamista parempana vaihtoehtona sillä perusteella, että lukiokoulutuksen talous pysyy mallissa selkeämmin erillisenä. Jyväskylän kaupunki katsoi omassa lausunnossaan, että tulosaluemalli ja liikelaitos ovat kumpikin mahdollisia.

Oppilaitostulosaluemallissa koulutuksen järjestäjän strateginen ohjaus voimistuu ja lukiokoulutuksen toimijoiden ote pedagogisesta johtamisesta vahvistuu. Myös uudessa mallissa lukiokoulutuksen taloutta käsitellään erillisenä ja tulosalueella on oma johtaja. Uuteen malliin siirryttäisiin vuonna 2017.

Jyväskylän lukiokoulutuksessa on noin 2700 opiskelijaa. Henkilöstön määrä on noin 170 ja näistä noin 90 prosenttia on opettajia. Seuraavina vuosina lukiokoulutukseen kohdistuu valtion vuosien 2014-2015 leikkausten vuoksi noin kahden miljoonan euron sopeuttamistarve.

Lisätietoja
Vesa Saarikoski, Jyväskylän koulutuskuntayhtymän johtaja, puh. 040 341 5100
Antti Rastela, Jyväskylän lukiokoulutuksen tulosaluejohtaja, puh. 040 341 4600

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs