Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jyväskylän koulutuskuntayhtymän tytäryhtiö ao-koulutus Oy käynnistänyt koulutusmyynnin

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän tytäryhtiö ao-koulutus Oy käynnistänyt koulutusmyynnin

Tiedote.
Julkaistu: 20.01.2015 klo 10:30
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Tiedote viestimille 20.1.2015

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän sataprosenttisesti omistama ao-koulutus Oy käynnisti toimintansa 1.1.2015. Yhtiö perustettiin kilpailutilanteessa markkinoilla harjoitettavaa koulutusmyyntiä varten.

ao-koulutus Oy:n yhtiökokous on valinnut yhtiölle hallituksen, jonka puheenjohtajana toimii Jari Blom. Muut hallituksen jäsenet ovat Tahvo Anttila ja Meri Lumela. Yhtiön hallitus on valinnut  toimitusjohtajaksi Marko Saarasen.

Yhtiöittämisen taustalla on kuntalain uudistus, joka velvoittaa kuntia ja kuntayhtymiä entistä tiukemmin yhtiöittämään kilpailutilanteessa markkinoilla tapahtuvan toiminnan.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän toteuttamat Puolustusvoimien kuljettajakoulutus, yritys- ja henkilöstökoulutukset sekä erilaiset lupakorttikoulutukset myydään vastaisuudessa yhtiön kautta. Näitä koulutuksia ovat järjestäneet kuntayhtymän oppilaitoksista Jyväskylän aikuisopisto ja Jämsän ammattiopisto.

- Yhtiöittämisen myötä kuntayhtymä säilyttää mahdollisuuden toimia kilpailluilla  markkinoilla. Ilman yhtiötä tästä koulutusmyynnistä olisi pitänyt luopua kokonaan, toimitusjohtaja Marko Saaranen sanoo.

Kuntalain muutos ei koske lakiin perustuvaa, luvanvaraista ja valtion rahoittamaa koulutusta. Yhtiöittämisvelvoite ei myöskään koske tehtäviä tai palveluja, joita kuntayhtymä järjestää kiinteästi opetukseen liittyvinä opiskelijatöinä. Esimerkiksi ammatillisen koulutuksen autokorjaamo ja kauneudenhoitopalvelut asiakkaille ovat osa opetusta ja opiskelua.

 

Lisätietoja

Marko Saaranen, toimitusjohtaja, ao-koulutus Oy, puh: 040 341 6374
Jari Blom, hallituksen pjuheenjohtaja, ao-koulutus Oy, puh. 050 064 6370
Vesa Saarikoski, johtaja, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh: 040 341 5100

 

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi  

Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs