Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jyväskylän koulutuskuntayhtymän talousarviossa varaudutaan niukkenevaan talouteen

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän talousarviossa varaudutaan niukkenevaan talouteen

Tiedote.
Julkaistu: 27.11.2014 klo 16:26
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Tiedote viestimille 27.11.2014

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän johtaja  esitteli kuntayhtymän hallitukselle vuoden 2015 talousarvion. Toisen asteen koulutuksen valtakunnallisen leikkauksen  vuoksi ammatillisen peruskoulutuksen yksikköhinnat pienenevät 1,25 prosenttia ja lukiokoulutuksen peräti 6,18 prosenttia. Lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö  vähentää  koulutuskuntayhtymän  ammatillisesta peruskoulutuksesta 105 opiskelijapaikkaa. Toisaalta opiskelijatuottoja kasvattavat aikuiskoulutuksen erillisrahoitukset.

Kaikkiaan koulutuskuntayhtymän toimintatuotot ovat 134 miljoonaa euroa, jossa on laskua kuluvan vuoden ennusteesta 2,4 prosenttia. Kokonaiskustannukset ovat lähes 128 miljoonaa euroa, josta henkilöstökustannusten osuus on noin 56 prosenttia. Vuokrakulut muodostavat noin 14 prosenttia kokonaiskustannuksista.

Talouden niukkenemisesta huolimatta koulutuskuntayhtymä panostaa kehittämiseen ja koulutuksen toimintaympäristöjen rakentamiseen. Kuntayhtymä varautuu purkamaan taseessaan olevista rahastoista 1,5 miljoonaa euroa kehittämiseen.

Talousarviossa on varattu rakentamisinvestointeihin 16,5 miljoonaa euroa. Suurimmat investointikohteet ovat Harjun kampuksen, Jämsän ammattiopiston Koulutien kampuksen ja Laukaan Lievestuoreen toimipisteen peruskorjaukset. Lähivuosien rakentaminen lisää koulutuskuntayhtymän lainanottoa.

Vuonna 2015 koulutuskuntayhtymän oppilaitoksissa opiskelee arvion mukaan 6 483 ammatillisen peruskoulutuksen ja 2 708 lukiokoulutuksen opiskelijaa. Aikuiskoulutuksessa on yli 10 000 opiskelijaa.

Koulutuskuntayhtymän markkinaehtoisessa koulutuksessa toimii 1.1.2015 alkaen sen tytäryhtiö ao-koulutus Oy. Koulutusvientiä tehdään Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja koulutuskuntayhtymän omistamassa EduCluster Finland Oy:ssä.

 

Lisätietoja

Pauli Partanen, hallituksen puheenjohtaja,
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 050 592 4471

Vesa Saarikoski, kuntayhtymän johtaja,
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 5100

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi  

Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs