Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jyväskylän koulutuskuntayhtymän talousarvion toteutus ei edellytä yt-prosessia

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän talousarvion toteutus ei edellytä yt-prosessia

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2015 klo 09:07
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän talousarviota valmistellaan tilanteessa, jota sävyttää koulutuksen rahoituksen merkittävä väheneminen. Kuluvan vuoden talousarviosta opiskelijatuotot pienenevät lähes viisi miljoonaa euroa vuonna 2016.

Rahoituksen väheneminen johtuu ennen muuta ammatillisen koulutuksen yksikköhinnan 3,6 prosentin leikkauksesta sekä jo aiemmin sovitusta opiskelijamääräleikkauksesta.

Lukiokoulutukseen tehtiin valtakunnan tasolla noin 12 prosentin leikkaukset 2014 ja 2015. Ne vaikeuttavat koulutuskuntayhtymän lukiokoulutuksen taloudellisen tasapainon saavuttamista ajatellussa aikataulussa.

Kuntayhtymän pitkään jatkunut vakaa talouskehitys antaa mahdollisuuden pitkäjänteiseen sopeuttamiseen. Arvion mukaan myös tänä vuonna tullaan tekemään positiivinen tulos. Siksi kuntayhtymällä ei ole kokonaisuuden tasolla tarvetta vuoden 2016 talousarvioinnissa henkilöstövaikutusten yt-käsittelyyn.

Koulutuskuntayhtymä arvioi erikseen lukiokoulutuksen talousarvioprosessia 5.10. ja päätyi lukioiden ensi vuoden säästötavoitteen pienentämiseen. Tavoiteltu noin 165 000 euron sopeuttaminen suhteessa kuluvan vuoden talousarvioon on tarkoitus tehdä siten, että opetukseen kajotaan mahdollisimman vähän. Siten lukiokoulutuksen yt-uhka on tämän syksyn osalta väistynyt.

Kuntayhtymän johtaja Vesa Saarikoski toteaa: ”Rahoituksen merkittävä ja pysyvä aleneminen pakottaa koulutuksen järjestäjät tekemään vaikuttavia ratkaisuja koulutuksen rakenteisiin ja toimintamalleihin. Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä on tehty isoja ratkaisuja sekä ammatillisen että lukiokoulutuksen toimipisteverkkoon. Kun lisäksi on tehty ennakoivaa henkilöstösuunnittelua ja pidetty kiinni kulukurista, paniikkijarrutuksilta on vältytty. Myös jatkossa on pystyttävä riittävän isoihin toimenpiteisiin ja lisääntyvään synergiaan koulutuksen järjestämisessä.”

Koulutuskuntayhtymän johtaja esittelee talousarvion yhtymähallitukselle 26.11. Lopullisesti talousarvion hyväksyy kuntayhtymän valtuusto 17.12.

 

Lisätietoja:

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän johtaja Vesa Saarikoski, puh. 040 341 5100

 

   

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi  

Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs