Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jyväskylän koulutuskuntayhtymän oppilaitoksiin yhteishaussa 2769 ensisijaista hakijaa

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän oppilaitoksiin yhteishaussa 2769 ensisijaista hakijaa

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2015 klo 13:47
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Käsi- ja taideteollisuusalan vetovoima kasvoi lähes kolmanneksen

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän lukioihin, ammattiopistoihin ja aikuisopistoon pyrki 17.3.2015 päättyneessä yhteishaussa Opetushallituksen ennakkotietojen mukaan 2769 ensisijaista hakijaa. Yhteishaussa jokainen hakija voi merkitä enintään 5 hakukohdetta, joista ensisijainen on hänen ykköstoiveensa. Kaikkiaan koulutuskuntayhtymän lukioihin, ammattiopistoihin ja aikuisopistoon haki 9499 nuorta.

Opiskelupaikkatilanne elää pitkälle tulevaan kesään. Se tarkoittaa muun muassa, että varasijalla olevalle hakijalle saattaa löytyä opiskelupaikka vielä koulun alkamisen jälkeenkin.

Oppilaitokset julkistavat opiskelijavalinnan tulokset aikaisintaan 11.6. minkä jälkeen koulutukseen valittujen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 25.6.

Koko maassa lukiokoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen oli kevään yhteishaussa lähes 80 000 hakijaa. Aloituspaikkoja oli tarjolla noin 87 500.

Lukiokoulutus

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän lukioihin oli ennakkotietojen mukaan 736 ensisijaista hakijaa, ja kaikkiaan 3026 hakijaa. Yhteishaussa haettiin suoraan kahden päivälukion, Jyväskylän Lyseon lukion ja Schildtin lukion eri toimipisteisiin. Ne ovat siirtymäkauden ratkaisu ennen kuin Lyseon toiminta keskitetään Harjulle näillä näkymin vuonna 2017, Schildtin seuraavana vuonna Viitaniemeen.

Lyseoon oli kaikkiaan 1540 hakijaa ja Schildtiin 1486. Lukioiden ensisijaiset hakijat toimipisteittäin:

Jyväskylän Lyseon lukio
- Harju 148 (aloituspaikat 224 )
- Viitaniemi 128, josta 26 Ilmailulinjalle hakenutta (aloituspaikat 256)

Schildtin lukio
- Viitaniemi 269 (aloituspaikat 196)
- Voionmaa 191 (aloituspaikat 196)

Jyväskylän aikuislukioon on jatkuva haku; se ei kuulu yhteishaun piiriin. Opinnot voi aloittaa jokaisen lukiojakson alussa.

Jyväskylän ammattiopisto

Jyväskylän ammattiopistoon oli ennakkotietojen mukaan 1765 ensisijaista hakijaa, ja kaikkiaan 5335 hakijaa. Aloituspaikkoja on yhteensä 1499.

Lukumääräisesti eniten hakijoita oli lähihoitajakoulutukseen, jossa 205 aloituspaikkaa tavoitteli 256 ensisijaista hakijaa ja merkonomikoulutukseen, jonka 180 aloituspaikkaan on 218 hakijaa. Aloituspaikkoihin suhteutettuna eniten hakijoita oli muusikkokoulutukseen: 3,2 hakijaa jokaista aloituspaikkaa kohden, logistiikan perustutkintoon: 2,4 hakijaa / aloituspaikka sekä kosmetologikoulutukseen 2,3 hakijaa / aloituspaikka.

Tekniikan aloista hakijamäärä kasvoi erityisesti tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkintoon: 1,55 hakijaa / aloituspaikka. Käsi- ja taideteollisuusalan koulutuksen siirto Petäjävedeltä Jyväskylään lisäsi hakijamäärää 26 %:lla edelliseen vuoteen verrattuna.

Jämsän ammattiopisto

Jämsän ammattiopistoon pyrki ennakkotietojen mukaan 238 ensisijaista hakijaa, ja kaikkiaan 1036 hakijaa. Jämsässä on 374 aloituspaikkaa.

Autoalan vetovoima jatkuu vahvana. Myös liiketalouden hakijamäärä kasvoi viime vuodesta. Niin ikään vetovoimaisia aloja olivat logistiikka, metsäala sekä sosiaali- ja terveysala.

Jämsän ammattiopistossa kaikki alat aloittavat opintonsa elokuussa 2015 Myllymäen kampuksella. Ammattiopisto on keskittänyt toimintansa Myllymäen kampukselle ajantasaisesti peruskorjattuihin tiloihin vuoden 2015 alusta lähtien.

Jyväskylän aikuisopisto

Jyväskylän aikuisopistolla oli yhteishaussa kaksi alaa: maarakennus sekä sosiaali- ja terveysala, joille pyrki yhteensä 30 ensisijaista hakijaa. Kaikkiaan hakijoita oli 102 ja aloituspaikkoja 42.

Hakeutumismahdollisuuksia yhteishaun jälkeen

Niille nuorille, jotka eivät vielä ole päättänet, mille alalle suuntautuvat, alkaa 19.5. haku Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen (Valma).

Jyväskylän ja Jämsän ammattiopistoissa täyttämättä jääneisiin opiskelupaikkoihin haetaan lisähaussa opintopolku.fi- järjestelmässä. Hakuaika: 15.6.-31.7.2015

Jyväskylän lukiokoulutuksen täydennyshaku on 15.6.- 24.7.2015.

Lisätietoja nettisivuillamme www.jao.fi.

Ammatillisen koulutuksen uudet opetussuunnitelmat

Nuorten ammatillisen koulutuksen uudet opetussuunnitelmat otetaan koko maassa käyttöön 1.8.2015. Huomattavin muutos on siirtyminen aikaan perustuvasta oppimisesta osaamisperusteisuuteen ja siihen liittyviin osaamispisteisiin. Uudistuksessa osaamista voi hankkia entistä useammalla tavalla. Merkittävää on, että opiskelija voi valita joustavasti osia muista tutkinnoista ja rakentaa yksilöllistä osaamistaan.

Ammatillisen perustutkinnon voi edelleen suorittaa kolmessa vuodessa, ja sen laajuus on 180 osaamispistettä. Opintoajat voivat tulevaisuudessa myös lyhentyä laajemman osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen myötä, mikäli opiskelijalla on esimerkiksi harrastustoiminnan tai muun kiinnostuksen kautta kertynyttä osaamista.

Lisätietoja:

Kirsti Kosonen, rehtori, Jyväskylän ammattiopisto, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 6150
Marko Noronen, rehtori, Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 6401
Ari Porki, koulutuspäällikkö, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 4433
Antti Rastela, tulosaluejohtaja, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 4600

   

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi  

Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs