Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jyväskylän koulutuskuntayhtymän oppilaitokset toiminnassa perjantaina 18.9

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän oppilaitokset toiminnassa perjantaina 18.9

Tiedote.
Julkaistu: 17.09.2015 klo 12:42
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän oppilaitokset – Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän oppisopimuskeskus, Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän Lyseon lukio, Schildtin lukio ja Jyväskylän aikuislukio – pyrkivät toimimaan perjantaina 18.9.2015 mahdollisimman normaalisti.

Palkansaajajärjestöjen AKAVA:n, SAK:n ja STTK:n poliittinen mielenilmaus voi kuitenkin suoraan ja välillisesti vaikeuttaa toimintaa. Koulutuskuntayhtymä on työnantajana saanut OAJ Keski-Suomen ammatilliset opettajat ry:n hallituksen sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n koulutuskuntayhtymässä toimivan yhdistyksen hallituksen ilmoitukset osallistumisesta 18.9. järjestettävään poliittiseen mielenilmaukseen. Koulutuskuntayhtymällä ei ole tietoa osallistuvien henkilöiden määrästä.

Julkisten kulkuvälineiden seisokit vaikeuttavat sekä henkilöstön että opiskelijoiden kulkua työ- ja opiskelupaikoille.

Kunnallisena työnantajana Jyväskylän koulutuskuntayhtymä noudattaa KT Kuntatyönantajien ohjeistusta suhtautumisessa palkansaajajärjestöjen poliittiseen mielenilmaukseen. Hallituksen kustannuskilpailukyvyn parantamiseksi suunnittelemiin lainsäädäntöhankkeisiin kohdistuva työtaistelu on laillinen työsuhteisten työntekijöiden osalta. Työstä poissaolo työtaistelun johdosta on kuitenkin palkatonta aikaa.

Viranhaltioiden osalta hallituksen suunnittelemiin toimenpiteisiin kohdistuva työtaistelu on pysyvän työrauhavelvoitteen vastainen ja siten laiton.

Työnantajana Jyväskylän koulutuskuntayhtymä ei estä osallistumista työtaisteluun. Esimies voi myöntää mielenilmaukseen osallistuvalle palkattoman virka- tai työvapaan. Työtaisteluun osallistumisesta ei tule järjestäytyneille työntekijöille muita seuraamuksia kuin palkan tai muun työ- tai virkaehtosopimuksen mukaisen edun menetys. Mahdolliset laittomat toimet käsitellään valtakunnallisella järjestötasolla ja työtuomioistuimessa.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä työskentelee 1 183 henkilöä, joista opetushenkilöstön osuus on 783 (31.8.2015). Henkilökunta on pääosin järjestäytynyt Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO:n, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n ja Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto JYTY:n jäsenyhdistyksiin.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä noudattaa työnantajana hyvän henkilöstöpolitiikan ja yhteistoiminnallisen vuorovaikutuksen periaatteita lainsäädännön ja työehtosopimusten luomassa kehikossa.

Lisätietoja:
Johtaja Vesa Saarikoski, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 5100
Henkilöstön kehittämispäällikkö Maarit Kylmälahti, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 6153

   

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi  

Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs