Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jyväskylän koulutuskuntayhtymään yhteistoimintaneuvottelut – neljän miljoonan sopeutus ensi vuonna

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymään yhteistoimintaneuvottelut – neljän miljoonan sopeutus ensi vuonna

Tiedote.
Julkaistu: 14.09.2016 klo 14:30
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä aloitetaan yhteistoimintaneuvottelut. Koulutuskuntayhtymän hallitus päättää koko kuntayhtymää koskevien yhteistoimintaneuvottelujen aloittamisesta 23.9. Kokouksessa käsitellään tarkennettu arvio henkilöstövaikutuksista.

Ensi vuoden suunnitellut kustannussäästöt ovat noin neljä miljoonaa euroa, ja sopeuttamisessa varaudutaan henkilöstövaikutuksiin.

Koulutuskuntayhtymän opiskelijatuotot ovat vähentyneet merkittävästi valtionosuusrahoituksen leikkausten vuoksi. Rahoitus oli vuonna 2013 noin 100 miljoonaa euroa. Tänä vuonna rahoitusta on käytettävissä 12 miljoonaa vähemmän, ja ensi vuoden rahoitusleikkaus on noin 8 miljoonaa euroa.

Koulutuksen vuosittaisesta rahoituksesta on siten leikattu neljässä vuodessa viidesosa eli 20 miljoonaa euroa. Lisäksi valtakunnalliset aikuiskoulutuksen osaamisohjelmat loppuvat.

Koulutuskuntayhtymä on pystynyt tähän mennessä tekemään 10 miljoonan euron vuositason säästön toimispisteverkkoa kehittämällä, toimintaa tehostamalla ja yleisellä kulukurilla. Jatkosäästöt eivät kuitenkaan onnistu vanhoilla keinoilla.

Haasteena oleva rahoitusvaje on lähes 12 miljoonaa vuositasolla. Kuntayhtymän linjauksen mukaan sopeuttaminen voidaan tehdä kolmessa vuodessa (2017, 2018 ja 2019), jolloin käytettävissä on mahdollisimman paljon keinoja. Käytännössä kuntayhtymä ottaa sopeuttamisvelkaa varallisuuttaan vastaan.

- On ikävää, että rahoitusta vähennetään tilanteessa, jossa koulutuksen merkitys on yhteiskunnan menestyksen kannalta ehkä tärkeämpi kuin moniin aikoihin. Pyrkimyksemme on pitää vahingot mahdollisimman pieninä ja myös rakentaa uusia malleja ja pedagogiikkaa, tehdä välttämättömyydestä myös tulevaisuuden hyvää , kuntayhtymän johtaja Vesa Saarikoski toteaa.

Lisätietoja

Vesa Saarikoski, johtaja, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 5100

 

 

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi
Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs