Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jyväskylän koulutuskuntayhtymä valmistautuu siirtämään uuden kuntalain edellyttämää toimintaa yhtiöön

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä valmistautuu siirtämään uuden kuntalain edellyttämää toimintaa yhtiöön

Tiedote.
Julkaistu: 28.08.2014 klo 14:17
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän hallitus esittää yhtymävaltuustolle kilpailutilanteessa markkinoilla harjoitetun toiminnan yhtiöittämistä vuoden 2015 alusta alkaen. Koulutuskuntayhtymän hallitus kokoontuu 4.9.2014.

Yhtiöön siirtyvä koulutustoiminta on alkuvaiheessa liikevaihdoltaan alle miljoona euroa vuodessa eli alle 0,7 prosenttia ao-konsernin kokonaisliikevaihdosta.

Yhtiöittämisen taustalla on kuntalain uudistus, joka velvoittaa kuntia ja kuntayhtymiä entistä tiukemmin yhtiöittämään kilpailutilanteessa markkinoilla tapahtuvan toiminnan. Peruskunnissa vaade kohdistuu ennen muuta energia- ja satamatoimintoihin. Toisen asteen aikuiskoulutuksessa yhtiöittämisvelvoite koskenee osin työvoimakoulutusta siirtymäajan rajoissa. Aikuiskoulutusta on myös annettu merkittäviin palvelusopimuksiin perustuen, ja nämäkin tulevat vastaisuudessa yhtiöittämisen piiriin.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on toisen asteen koulutuksen järjestäjä ja työelämän kehittäjä, jonka konsernirakenteessa on ammatillisten oppilaitosten lisäksi kolme liikelaitosta: aikuisopistoliikelaitos, lukiokoulutusliikelaitos ja kiinteistöliikelaitos. Kansainvälistä koulutusvientiä koulutuskuntayhtymä harjoittaa ennen muuta EduCluster Finland Oy:n kanssa. Koulutuskuntayhtymä on yksi EduClusterin omistajista.

 

Lisätietoja

Pauli Partanen, hallituksen puheenjohtaja
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh.050 592 4471

Vesa Saarikoski, kuntayhtymän johtaja
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 5100

 

---------------------------------------------------

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi 
Tiedottaja Elisa Airasvirta
+358 40 341 5460, etunimi.sukunimi@jao.fi

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs