Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jyväskylän ammattiopistosta neljä ammattitaidon EM-kisaan Göteborgiin

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän ammattiopistosta neljä ammattitaidon EM-kisaan Göteborgiin

Tiedote.
Julkaistu: 15.06.2016 klo 13:46
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Nuoret huippuosaajat kokoontuvat Ruotsin Göteborgiin ammattitaidon Euroopan mestaruuskilpailuun EuroSkillsiin 30.11.–4.12.2016. Jyväskylän ammattiopistosta Suomen joukkueessa on neljä kilpailijaa. Kansainvälisinä asiantuntijoina toimii ao-oppilaitoksista kuusi opettajaa.

Ammatillisesta osaamisesta mittelee kaikkiaan noin 500 iältään 18—25-vuotiasta nuorta noin 30 eri maasta. Ammattitaidon EM-kilpailu järjestetään joka toinen vuosi.

Edustus muoti ja vaatetus -lajissa, ravintolapalvelussa sekä robotiikassa

Jyväskylän ammattiopiston edustajat kilpailevat kolmessa lajissa: muoti ja vaatetus (Fashion Technology), ravintolapalvelu (Restaurant Service) sekä robotiikka (Mobile robotics). Robotiikka on parilaji.

Muoti ja vaatetus –lajin Jenni Ranta on valmistunut vaatturiksi (tekstiili- ja vaatetusalan perustukinto) Jyväskylän ammattiopistosta. Tällä hetkellä hän pyörittää omaa alan yritystään. Ranta tekee mittatilaustöitä ja korjausompelua sekä valmistaa omaa Hölmö-Pöllö-tuoteperhettä. Alan opintoja hän jatkaa ensi syksynä Jyväskylän aikuisopistossa suorittamalla osan vaatetusalan erikoisammattitutkinnosta. Ranta keskittyy erityisesti erikoismitoitettuihin pukineisiin.

Ranta toimi lukuvuonna 2015 – 2016 Jyväskylän koulutuskuntayhtymän ensimmäisenä NY (Nuori Yrittäjyys)-lähettiläänä kiertäen keskisuomalaisissa kouluissa kertomassa omista kokemuksistaan ja yrittäjyyskasvatuksen mahdollisuuksista.

Ravintolapalvelussa edustaa 21-vuotias Eveliina Paananen. Hän on valmistunut Jyväskylän ammattiopistosta tarjoilijaksi (hotelli-. ravintola- ja cateringalan perustutkinto). Paananen työskentelee ravintola Pöllöwaarissa Jyväskylässä.

Robotiikassa kilpailevat yhdessä 18-vuotias Miska Puoskari ja 19-vuotias Ville-Petteri Joensuu. Molemmat ovat valmistuneet ict-asentajaksi (tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto) Jyväskylän ammattiopistossa. Joensuulla ja Puoskarilla on jo vankka kokemus kansainvälisistä kovan tason mittelöistä, sillä he osallistuivat viime elokuussa Brasilian São Paulossa pidettyihin ammattitaidon MM-kisoihin.

Ekspertti on kansainvälinen asiantuntija

Kansainvälisenä asiantuntijana eli eksperttinä Göteborgissa toimii kuusi opettajaa ao-oppilaitoksista. He ovat : Tuija Auramo, ravintolapalvelu, Jyväskylän ammattiopisto, Katri Gummerus, floristiikka, Jämsän ammattiopisto; Vesa-Antti Iltola, graafinen suunnittelu Jyväskylän ammattiopisto; Heli Mäkinen, muoti ja vaatetus, Jyväskylän ammattiopisto, Keijo Salonen, robotiikka, Jyväskylän ammattiopisto sekä Timo Toivanen, kylmäkoneasennus, Jyväskylän ammattiopisto,

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on yksi Skills Finland ry:n huippuvalmennusyksiköistä. Skills Finland edistää suomalaista ammatillista huippuosaamista kilpailu-, valmennus- ja koulutustoiminnan avulla.

 

Toimituksille tiedoksi 

Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan kilpailijoiden valmentautumista. Kesän ja syksyn aikana kilpailijat harjoittelevat muun muassa oppilaitosten tiloissa.

Kilpailijoiden haastattelupyynnöt 

Heli Mäkinen opettaja, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 5566 (muoti ja vaatetus)
Tuija Auramo opettaja, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 6032 (ravintolapalvelu) 
Keijo Salonen, opettaja, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 5711 (robotiikka)

Lisätietoja 

Pirjo Kauhanen, rehtori, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 6152


SkillsFinlandin mediatiedote maajoukkueesta: http://skillsfinland.fi/fi/home/uutiset/13784-tiedote-urheilutaustasta-on-hyoetyae-ammattitaitokisoissa

 

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi
Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs