Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jyväskylän ammattiopistolle kultaa ja pronssia kokkien ja tarjoilijoiden SM-parikisoista

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän ammattiopistolle kultaa ja pronssia kokkien ja tarjoilijoiden SM-parikisoista

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2016 klo 14:20
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän ammattiopiston kokkiopiskelijat Toni Haimakainen ja Roope Minkkinen saavuttivat kultaa ja tarjoilijaopiskelijat Anna Jaatinen ja Netta Lodman pronssia kovatasoisessa kokkien ja tarjoilijoiden SM-parikilpailussa 16.-17.3.2016 Porvoossa.

Ravintola-alan ammattitaitokilpailuja on järjestetty alan opiskelijoille jo 1980-luvulta lähtien. SM-parikilpailussa kilpaillaan kahden hengen joukkueissa. Tämän vuotiseen SM-kilpailuun osallistui 8 kokkijoukkuetta ja 9 tarjoilijajoukkuetta. Kilpailijat tulivat alan oppilaitoksista Porvoosta, Helsingistä, Espoosta, Lahdesta, Jyväskylästä, Turusta, Porista ja Kuopiosta.

Kokeilla SM-parikilpailu oli vaativa korikilpailu, jossa raaka-aineet ilmoitettiin vasta kisapaikalla ja ruoanvalmistus alkoi kolmen ruokalajin menusuunnittelulla. Lisäksi oli kirjallisia tehtäviä ja raaka-aineen tunnistustehtäviä. Tarjoilijoiden kilpailutehtävinä olivat mm. alkoholijuomien tunnistus ja juomasekoitusten valmistus, lautasliinataitokset, matemaattiset tehtävät, menukortin laatiminen sekä menun tarjoilu asiakkaille.

Jyväskylän ammattiopiston kilpailijoiden valmentajina toimineet opettajat Riitta Palho, Timo Rasinaho ja Raisa Cantos olivat ylpeitä opiskelijoidensa saavutuksista:

– Kultaa kokkilajissa on viimeksi oppilaitoksellemme saavutettu 12 vuotta sitten. Tarjoilulajissa Jyväskylän ammattiopiston opiskelijat ovat päässeet mitaleille jo kolmena perättäisenä vuonna. SM-kisat ovat yleisesti ottaen aina kovatasoiset.

Jyväskylän ammattiopistosta Porvoossa mukana oli myös Euro Skills Göteborg 2016 –kisojen Suomen tarjoilijalajin edustaja Eveliina Paananen, joka oli vieraskilpailijana harjoittelemassa tulevaan EM-kilpailuunsa.

Kokki- ja tarjoilijakilpailun voittajajoukkueet yhdistetään yhdeksi neljän hengen joukkueeksi, joka edustaa Suomea pohjoismaiden mestaruuskilpailussa keväällä 2017. Näihin kilpailuihin osallistuvat siten myös Jyväskylän ammattiopiston kultaa voittaneet kokkiopiskelijat Toni ja Roope sekä tarjoilijakisan voittanut pari Savon ammatti- ja aikuisopistosta.

SM-parikisa on kutsukilpailu, johon voivat osallistua ravintolakouluiksi perustettujen oppilaitosten hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkintoa suorittavat opiskelijat. Kisan järjestäjinä toimivat Suomen ravintolakouluiksi perustetut oppilaitokset kukin vuorollaan. Tapahtuman tavoitteena on kehittää ravintola-alan ammatillista osaamista ja koulutusta sekä edistää kansallista ja kansainvälistä ruoka- ja tapakulttuuria.

Lisätietoja:

Virpi Kangas, koulutuspäällikkö, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 6010
Kokkilaji: Riitta Palho, opettaja, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 6006 ja Timo Rasinaho, opettaja, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 6014
Tarjoilijalaji: Raisa Cantos, opettaja, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 5993

 

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi
Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs