Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jyväskylän ammattikorkeakouluun ennätysmäärä hakijoita

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakouluun ennätysmäärä hakijoita

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2013 klo 14:20
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulun hakijamäärät kasvoivat kevään yhteishaussa. Nuorten 805 aloituspaikkaa tavoitteli noin 4500 ja aikuisten 90 paikkaa liki 500 henkilöä.  JAMK on Suomen viidenneksi suosituin ammattikorkeakoulu.

– Meille haki 315 nuorta enemmän kuin viime vuonna ja vetovoimaluvut kasvoivat, opiskelijapalveluiden päällikkö Kristiina Korhonen iloitsee.

Vetovoimaluvut, eli ensisijaisten hakijoiden määrä aloituspaikkaa kohden, olivat nuorten ohjelmissa 5,6 ja aikuisilla 5,5. Suosituimmat koulutusohjelmat nuorten puolella olivat hoitotyö ja sosiaaliala, joissa vetovoimaluvut olivat 11,5.

JAMKin matkailun koulutusohjelma on Suomen suosituin. Yhtä aloituspaikkaa kohden oli 6,7 ensisijaista hakijaa. JAMKin koulutusohjelmista suurin nousija oli tietojenkäsittelyn koulutusohjelma, jonka vetovoima kasvoi edellisvuoteen verrattuna liki 60 prosenttia. Ensisijaisia hakijoita yhtä aloituspaikkaa kohden oli kolme.

Insinööriopinnoissa erityisesti logistiikka ja energiatekniikka houkuttelivat. Logistiikka nappasi Suomen huippulukemat. Energiatekniikan koulutusohjelman 25 aloituspaikkaa haki yli 120 nuorta. Kasvua viime vuoteen verrattuna on yli 44 prosenttia.

Aikuisten AMK-tutkintoon johtavassa haussa JAMK paransi jälleen sijoitustaan. Kuntoutusohjauksen ja -suunnittelun koulutusohjelma oli JAMKin suosituin koulutusohjelma.

– Hakijamäärät ovat todella kovat. 20 aloituspaikkaa haki 280 aikuista, Korhonen kertoo.

Ylemmissä AMK-tutkinnoissa, joita oli tänä keväänä tarjolla kymmenen, nousi kärkeen logistiikka 66 hakijalla.

Opinnot alkavat ensi syksynä ja valintakoekutsuja lähetetään toukokuun aikana.  Valintojen tulokset ilmoitetaan nuorten yhteishaussa 1.7. ja aikuisten yhteishaussa 14.6.

Lisätietoja:
Raisa Sarén, opintosihteeri, 0400 39 8576, hakutoimisto@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs