Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jyväskylän ammattikorkeakoulu sopi vihreän talouden edistämisestä Kazakstanissa

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu sopi vihreän talouden edistämisestä Kazakstanissa

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2015 klo 12:52
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) ja Green Academy solmivat tänään yhteistyösopimuksen ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakan vierailun yhteydessä Astanassa Kazakstanissa. Sopimus koskee koulutus- ja tutkimusyhteistyötä bioenergian käytön, jätehuollon järjestelmien sekä säästävän vesiteknologian koulutuksessa ja tutkimuksessa. JAMK toimii Kazakstanissa yhteistyössä muiden ammatillista koulutusta tarjoavien suomalaisten oppilaitosten kanssa. Yhteistyösopimuksen allekirjoittivat johtaja Bakhyt Yessekina Green Academystä ja vararehtori Heikki Malinen JAMKista.

Green Academy on perustettu edistämään Kazakstanin Green Economy -ohjelman tavoitteita koulutuksen ja tutkimuksen keinoin. Kazakstanin Vihreän talouden ohjelma on osa kansallista strategiaa (Strategy Kazakhstan 2050). Ohjelma toteuttaa kestävän kehityksen periaatetta ja maa pyrkii sen avulla maailman kehittyneimpien valtioiden joukkoon. On arvioitu, että ohjelma vaikuttaa myönteisesti BKT:n kasvuun, uusiin työpaikkoihin, uusien palvelujen ja teollisuuden syntyyn sekä yleiseen elintason nousuun.

Käytännön yhteistyö tarkoittaa alkuvaiheessa esimerkiksi osallistumista asiantuntijoiden koulutukseen, tutustumista suomalaisiin teknologiaratkaisuihin sekä yhteisiä tutkimushankkeita. Tarkoituksena on tuoda esille koulutuksen ja tutkimuksen ohella muuta suomalaista osaamista, Cleantech-ratkaisuja ja laitetekniikkaa.

Lisätietoja:
Heikki Malinen, vararehtori, +358 40 772 3376, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Kuvassa: Allekirjoitustilaisuudessa, joka järjestettiin Astanassa Suomen ja Kazakhstanin kaupallisen seminaarin yhteydessä, olivat läsnä ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka ja Kazakstanin energiaministeri Vladimir Shkolnik (keskellä). Vasemmalla JAMKin vararehtori Heikki Malinen ja oikealla johtaja Bakhyt Yessekina Green Academystä.

 

Liitetiedostot

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs