Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy:n tilinpäätös valmistui

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy:n tilinpäätös valmistui

Tiedote.
Julkaistu: 21.03.2013 klo 10:35
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Vuosi 2012 oli Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy:n 16. toimintavuosi. Konsernin palveluksessa oli keskimäärin 686 henkilöä. Lisäksi konsernissa oli syyslukukaudella tutkintoon johtavassa koulutuksessa, erikoistumisopinnoissa ja ammatillisessa opettajakorkeakoulussa 8022 opiskelijaa sekä täydennyskoulutuksessa lähes 8000 opiskelijaa yrityksistä, julkiselta sektorilta ja yksityishenkilöinä.

Konsernin liikevaihto ja liiketoiminnan muut tuotot olivat 63,3 M€ (v. 2011:60,7 M€). Konsernin liikevaihtoon sisältyvät opiskelijatuotot olivat 49,2 M€ (v. 2011:46,7 M€). Muu liikevaihto koostuu täydennyskoulutuksen ja palvelutoiminnan myyntituotoista, tilojen vuokratuotoista sekä opetuspalvelujen myyntituotoista. Liiketoiminnan muut tuotot sisältävät opetusministeriöltä saadut erillismäärärahat mm. tutkimus- ja kehitystoimintaan ja hankkeisiin. Lisäksi lukuun sisältyvät EU- ja ESR -rahoitteiset sekä muut erikseen rahoitetut tutkimus- ja kehittämistyön projektit.

Konserni ei ole tarvinnut vierasta pääomaa varsinaisen toiminnan rahoittamiseen.

Konsernin taloudellinen tilanne on hyvä. Tilikauden voitto on konsernissa 2,1 M€ (v. 2011:0,9 M€) ja emoyhtiössä 2,2 M€ (v. 2011:0,99 M€).

Vuoden 2012 aikana kiinteistöjen peruskorjauksia tehtiin kesällä. Korjaukset olivat täydennyskorjauksia. Kohteena olivat JAMKin pääkampuksen aulatilat ja opintotoimiston tilat. Lisäksi Rajakadulla ja Puistokadulla tehtiin ilmavaihdon säätöihin liittyviä korjauksia.

Sisäilmaongelmien vuoksi Rajakadulla ja Puistokadulla on tehty väistömuuttoja yksittäisten työpisteiden osalta. Lisäksi Turbiini-kiinteistön osalta Lutakossa käynnistettiin korjaussuunnittelu ja tilan tyhjentäminen työpisteiden ja toiminnan osalta aloitettiin loppuvuodesta. Korjaussuunnitelma valmistuu kevään 2013 aikana.

Ammattikorkeakoulujen osalta OKM päätti vuoden 2012 huhtikuussa tehostamistavoitteet, joista osa toteutetaan aloituspaikkojen leikkauksina (2140 aloituspaikkaa) ja loput, noin 75 M€ yksikköhintarahoituksen supistuksina. Näistä 149 aloituspaikan leikkaus kohdistui Jyväskylän ammattikorkeakoululle ja yksikköhintaleikkausten osuus vuodelle 2013 oli noin 2,5 M€. Vuoden 2012 voitollisen tilinpäätöksen johdosta lähtötilanne säästöjen toimeenpanolle on hyvä.

Vuoden 2013 tulosbudjetissa on varauduttu OKM:n aloituspaikkaleikkauksiin ja säästöihin, joiden vaikutukset toteutuvat vaiheittain vuosien 2013 - 2016 aikana.

Ammattikorkeakoulujen uusi rahoituslaki tulee voimaan vuoden 2014 alusta. Uuden rahoituslain vaikutuksia on arvioitu JAMK:n osalta myönteisiksi, mikäli tuloksellisuuteen liittyvä suhteellinen asema AMK-kentässä säilyy hyvänä. Tämän johdosta myös säästötavoitteita on mitoitettu uudelleen ja JAMKiin kohdistuvien säästötavoitteiden on arvioitu oleva yhteensä noin 5 M€ vuoden 2016 loppuun mennessä. Koulutusalakohtaiset tuloksellisuusnäkymät ja saavutetut tulokset OKM:n asettamilla tulosmittareilla vaikuttavat rahoituksen allokointiin ja säästötavoitteiden kohdentamiseen JAMKin sisällä.

Lisätietoja:
Pekka Jääskö, hallintojohtaja,040 566 7856, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs