Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Savonia-ammattikorkeakoulu solmivat yhteistyösopimuksen

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Savonia-ammattikorkeakoulu solmivat yhteistyösopimuksen

Tiedote.
Julkaistu: 19.09.2012 klo 10:15
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Savonia-ammattikorkeakoulu ovat solmineet yhteistyösopimuksen vuosille 2013-2016. Sopimus hyväksyttiin Savonian yhtymähallituksen kokouksessa 18.9.2012. Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallitus on hyväksynyt sopimuksen elokuun kokouksessaan.

Yhteistyön tavoitteena on lisätä yhteistyötä korkeakoulujen välillä, ja luoda yhteinen toimintamalli valittujen toimintojen kehittämiseksi. Tällaisia toimintoja ovat mm.

  • koulutuksen järjestäminen alueellisia tarpeita ennakoiden ja uudistaen, tuoden uusia mahdollisuuksia opiskelijoille ja alueen elinkeinoelämälle
  • koulutuksen kansainvälistäminen ja kansainvälisten verkostojen kehittäminen
  • yhteistyöavausten tekeminen kansainvälisen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan (TKI) vahvistamiseksi
  • organisaatioiden toiminnan kehittäminen ja vertailu (benchmarking), sekä koulutuksen ja TKI-toiminnan laadun ja vaikuttavuuden kasvattaminen

Yhteistyösopimus on molempien ammattikorkeakoulujen strategioiden mukainen ja tukee korkeakoululaitoksen kansainvälisyyden, koulutuksen ja TKI-toiminnan tavoitteita. Yhteistyö täydentää organisaatioiden jo voimassaolevia yhteistyömalleja- ja sopimuksia. Jyväskylän ammattikorkeakoulu tekee jatkossakin yhteistyötä Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa JyTa-konsortiossa, ja Savonia-ammattikorkeakoulu jatkaa Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun kanssa tehtävää ISAT-yhteistyötä.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtori Jussi Halttunen näkee yhteistyön tuovan uusia mahdollisuuksia alueen tarpeiden palvelemiseksi entistä laajemmin. Toisaalta Halttunen näkee yhteistyön avaavan uusia mahdollisuuksia myös kansainvälisessä toiminnassa.

Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Veli-Matti Tolppi yhtyy Halttusen näkemykseen yhteistyön hyödyistä. Lisäksi Tolppi muistuttaa, että molemmilla organisaatioilla on selkeitä vahvuusalueita, joihin liittyvää korkeatasoista osaamista voidaan levittää organisaatioiden välillä.

Lisätietoja:

Jussi Halttunen, rehtori,  0400 644 913, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Veli-Matti Tolppi, rehtori, 044 785 5001, etunimi.sukunimi@savonia.fi, Savonia-ammattikorkeakoulu

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 80 11
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs