Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jyväskylän aikuisopisto toi teatterialan esitystekniikan koulutuksen Keski-Suomeen

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän aikuisopisto toi teatterialan esitystekniikan koulutuksen Keski-Suomeen

Tiedote.
Julkaistu: 11.03.2016 klo 13:01
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän aikuisopistossa on käynnistynyt teatterialan ammattitutkinto, suuntautumisalana esitystekniikka. Koulutus on täysin uusi koko Keski-Suomessa, ja se tarjoaa teatteritekniikan tai muun show-tekniikan parissa toimiville mahdollisuuden pätevöityä ammatissaan. Alan haasteena on, että toimijoilla on työssä vaadittava osaaminen mutta ei varsinaista tutkintoa.

Teatterialan ammattitutkintoon voi tutustua Jyväskylän aikuisopiston avoimissa ovissa lauantaina 19.3.2016 Kankaan luovalla kampuksella.

Esitystekniikan suuntautumisalassa opiskelija voi erikoistua valo-, ääni- tai näyttämötekniikkaan.

– Alalla on paljon esimerkiksi valo-, ääni- ja näyttämötyöntekijöitä, miksaajia ja tehosteiden hoitajia, jotka ovat päteviä työssään, mutta ammatillista tutkintoa ei ole. Ammattitutkintotasoista teatterialan esitystekniikan koulutusta ei ole myöskään aiemmin järjestetty Tampereen pohjoispuolella, kertoo kouluttaja Arto Saarelainen Jyväskylän aikuisopistosta.

Teatterialan ammattitutkinto suoritetaan näyttötutkintona työn ohessa opiskellen, joten opiskelijalla täytyy olla alan työpaikka. Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa ja osaamisensa omassa työssään. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

– Haemme tutkintoon opiskelijoita laajalla rintamalla, ja keskusteluja on käyty Jyväskylän kaupunginteatterin, Mikkelin ja Varkauden teattereiden sekä Pieksämäen kulttuurikeskus Poleenin teatterin kanssa. Tavoitteena on tarjota tutkintomahdollisuus vastaisuudessa myös pohjoisemmassa Suomessa.

– Verkoston luominen on tärkeää, sillä jokaisen opiskelijan oma työpaikka toimii koulutuspaikkana. Tärkeää on myös saada tieto kulkemaan uudesta ja melko harvinaisesta koulutuksesta sekä tutkinnon suorittamisen mahdollisuudesta, kuvailee Saarelainen.

Tutustu valoshow:n tekemiseen avoimissa ovissa 19.3.

Jyväskylän aikuisopiston Avoimet ovet ammattiin -tapahtuma järjestetään lauantaina 19.3.2016 klo 10–14.00 Kankaan luovalla kampuksella (Kympinkatu 3 B, Jyväskylä). Tapahtumassa on mahdollista päästä kokeilemaan valo-ohjauspöytää, jolla luodaan Kankaan pergamenttihalliin, vanhaan paperitehtaaseen show-valaistus ja siten tutustua myös teatterialan ammattitutkintoon. Koko tapahtuman ohjelma löytyy osoitteesta www.jao.fi/aikuisopisto/avoimetovet.

Lisätietoja:
Kouluttaja Arto Saarelainen, Jyväskylän aikuisopisto, puh. 040 341 6459, arto.saarelainen@jao.fi

www.jao.fi/aikuisopisto
www.jao.fi/aikuisopisto/avoimetovet

 

 

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi
Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs