Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Juha Rissanen jää eläkkeelle Kyamkista

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Juha Rissanen jää eläkkeelle Kyamkista

Tiedote.
Julkaistu: 16.12.2014 klo 08:00
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa pitkän uran tehnyt filosofian tohtori Juha Rissanen jää eläkkeelle. 

”Työtehtäväni Kyamkissa ovat olleet monipuolisia ja haasteellisia, eikä aika ole todellakaan käynyt pitkäksi. Mielenkiintoisinta on ollut saada olla kehittämässä ammattikorkeakoulua sen syntymisestä tähän päivään saakka. Tämä on ollut iso ja merkittävä sarka työurani aikana”, Rissanen summaa. 

Vuodesta 2002 Kyamkissa johtotehtäviä tehnyt Rissanen on ollut monessa mukana: matemaattis-luonnontieteellisen osaston johtajana, tekniikan toimialajohtajana, tekniikan ja liikenteen toimialajohtajana sekä viimeiset kaksi vuotta kilpailukykyisen logistiikan ja merenkulun painoalapäällikkönä. Vuodesta 2003 hän toimi Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy:n tytäryhtiön Primus High Tech Oy:n hallituksen puheenjohtajana ja myöhemmin varapuheenjohtajana. Töiden ohella Rissanen väitteli tohtoriksi vuonna 2002 matematiikasta aiheenaan Wavelets on self-similar Sets and the Structure of the Spaces M1,p (E, µ).

Rissanen siirtyi Kyamkiin 1995 ammattikorkeakoulun edeltäjäoppilaitoksesta, Kotkan kauppaoppilaitoksesta, jossa hän työskenteli vuodesta 1978. Hänen opetusalansa olivat matematiikka ja tietojenkäsittely. Vuosina 1985–1990 hän toimi Kotkan kauppaoppilaitoksen kurssi- ja aikuiskoulutusosaston johtajana.

Rissanen on vaikuttanut myös valtakunnallisesti matematiikan opetukseen. Hän oli vuosina 1990–1996 Opetushallituksen työryhmässä uudistamassa 2. asteen matematiikan opetussuunnitelmia ammatillisen koulutuksen osalta.

Ammattikorkeakoulujen tulevaisuuden Rissanen näkee positiivisena. ”Nyt kun ammattikorkeakoulujen resursseja on keskitetty laajemmiksi kokonaisuuksiksi, ne voivat tarjota enemmän mahdollisuuksia opiskelijoille. Tulevaisuuden näkymät Kyamkissa ovat selvät, sillä toiminnot on tiivistetty kahdelle kampukselle ja yhteistyö Mamkin kanssa etenee.”

Juha Rissanen jättää tehtävänsä hyvillä mielin. Ainoa, mikä hieman on jäänyt mieltä painamaan, on merenkulun koulutukseen liittyvät päätökset. Koulutuksen kehittämisessä olisi voinut olla Kyamkia laajempi näkökulma ja ottaa huomioon kotkalaisen merenkulun valtakunnallisen kilpailukyvyn varmistaminen.

Ensi vuonna alkaa uudenlainen elämä, joka sekin tulee olemaan täynnä ohjelmaa. ”Nyt jää lapsenlapsillekin enemmän aikaa! Harrastuksia on kertynyt valokuvaksesta tähtientarkkailuun, joten tekemistä riittää”, Rissanen suunnittelee.

Työtä jatkavat Mervi Nurminen ja Anne Sundström

Uutena logistiikan ja merenkulun painoalapäällikkönä aloitti 1.12.2014 Mervi Nurminen. Hän toimii edelleen myös Kyamkissa toimintaansa jatkavan NELI – North European Logistics Instituten johtajana.

Juha Rissasen tehtäviin sisältyneet avoimen AMK:n ja täydennyskoulutuksen koordinointi ja kehittäminen siirtyivät 1.12.2014 alkaen uudelle täydennyskoulutuspäällikölle, Anne Sundströmille.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Painoalapäällikkö Juha Rissanen
p. 044 702 8346, etunimi sukunimi@kyamk.fi

TKI-johtaja Markku Huhtinen (nimitykset)
p. 044 702 8323, etunimi.sukunimi@kyamk.fi

Liitetiedostot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on arvostettu, vastuullinen ja kansainvälinen kouluttaja. Ammattikorkeakoulu on alueellisen kilpailukyvyn rakentaja, työelämän uudistaja ja innovaatioiden tuottaja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs