Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jere Vilo menestyi NRJ Fashion Awardsissa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Jere Vilo menestyi NRJ Fashion Awardsissa

Tiedote.
Julkaistu: 16.11.2012 klo 09:53
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa muotoilun koulutusohjelmassa designer-stylistiksi opiskeleva Jere Vilo voitti kolmannen palkinnon NRJ Fashion Awardseissa. Hyvästä menestyksestään Vilo kuittasi 1 000 euron palkinnon. Nuoret suunnittelijat palkittiin 8.11. pidetyssä gaalaillassa Finlandia-talolla. NRJ Fashion Night 2012 nähdään myös AVA:lla 18.11.2012.

”Oli mahtavaa nähdä ensimmäistä kertaa vaatteitani lavalla. Myös alan ammattilaisista koostuvan juryn ja näytöstä seuranneiden ihmisten rohkaiseva palaute todisti, että olen tehnyt oikean uravalinnan”, Jere Vilo kuvaa kilpailun tuomia tunnelmia.

Vilo on aikaisemmalta koulutukseltaan vaatetusalan artesaani, joten vaatteen rakenteen ymmärtäminen ja laadukas toteutus ovat hänelle jo tuttuja. ”Designer-stylistin koulutuksen ansiosta voin kuitenkin toteuttaa itseäni ja keskittyä täysin suunnitteluun. Minulla on vahva konseptiajattelu, joka auttaa toteuttamaan ehjiä kokonaisuuksia”, hän kertoo.

Tuomaristo kiittikin erityisesti Jere Vilon kilpailutyön loppuun asti mietittyä tarinaa ja hyvää kokonaisuutta. Vaatteissa on tuomariston mukaan myös hyvät mittasuhteet ja hienot volyymit.

More is definitely more

Vilon suunnittelun taustalla on sanonta ”More is definitely more”. Tyyli ja laatu ovat kuitenkin olennainen osa Vilon suunnittelua. Ne näkyvät klassisessa muotokielessä ja laadukkaissa materiaaleissa.

”Asuillani haluan viestiä niiden käyttäjästä, vahvasta ja itsenäisestä naisesta, joka rakastaa olla huomion keskipisteenä. Kilpailutyöni inspiraationlähteinä toimivat Valley of the Dolls -elokuva, amerikkalainen unelma sekä entiset lapsitähdet, joiden uran huippu on koettu jo vuosia sitten, mutta jotka vaikeuksien kautta saavat uuden, elämänmullistavan mahdollisuuden suosioon”, Jere Vilo taustoittaa kilpailutyötään Dressingroom Drama.

NRJ Fashion Awards on kilpailu suomalaisille ja Suomessa asuville vaatesuunnittelua opiskeleville nuorille. Kilpailijat suunnittelevat kaksi asukokonaisuutta, joista tuomaristo valitsee omat suosikkinsa NRJ Fashion Awards -finaalinäytökseen. Tämän vuoden kilpailun teemana oli The Gift.

Designer-stylistiksi KyAMK:sta

KyAMK on ainoa designer-stylistin opintoja tarjoava ammattikorkeakoulu Suomessa. Tähän muotoilun koulutusohjelman suuntautumisvaihtoehtoon haetaan aina syksyn yhteishaussa.

Koulutus perehdyttää muodin ja sisustuksen historiaan, tyyleihin sekä ajan trendeihin. Opiskelijat oppivat tulkitsemaan tyyli- ja muotimaailman sosiaalisia viestejä visuaaliselta, esteettiseltä ja toiminnalliselta kannalta. Keskeistä opinnoissa on asiakaslähtöisyys. Valmistuneet ovat tekstiili-, vaatetus- ja sisustusalan asiantuntijoita, jotka tarjoavat räätälöityjä muotiin ja asuinympäristöön liittyviä suunnittelupalveluja. Työtehtäviä ovat mm. muoti- ja sisustusstailaajan sekä toimittajan työt, tapahtumasuunnittelu ja puvustus.

Valokuvia saatavilla osoitteessa: http://kuvat.kyamk.fi/tiedotus/NRJ_Fashion_Awards_2012/

Lisätiedot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs