Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jättikasvisten SM-kilpailu 2011 järjestetään 24.9.2011 Lepaalla

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Jättikasvisten SM-kilpailu 2011 järjestetään 24.9.2011 Lepaalla

Tiedote.
Julkaistu: 19.09.2011 klo 10:44
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Monisatakiloiset kurpitsajättiläiset ja muut huolella kasvatetut kasvikset (mm. lanttu, porkkana, kyssäkaali ja tomaatti) kilpailevat painosta ja pituudesta lauantaina 24.9.2011. Kilpailun järjestää Suomen jättikasvisyhdistys ja se on avoin kaikille kasvattajille. Tilaisuus on samalla Great Pumpkin Commonwealth -järjestön virallinen punnitustilaisuus. Mittelön paikkana on HAMK & HAMI Lepaan puutarha- ja viinitila Hattulassa.

Koko ja tuore olemus puntarissa

Kilpailusarjoja on useita. - Sarjat riippuvat siitä, mistä lajeista ihmiset ovat jättejään kasvattaneet, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Tuija Osmala. Auringonkukkia mitataan varren pituuden ja kukinnon leveyden perusteella. Pitkät maissit pääsevät myös arvioitaviksi. Juurikkaat, kaali, tomaatti, vesimeloni ja erilaiset kurpitsalajikkeet kilpailevat painonsa perusteella. Kilpailukasvikset toimitetaan paikalle klo 9 mennessä. Punnitus ja mittaaminen aloitetaan klo 11.  Kilpailevien kasvisten kisakuntoisuus edellyttää ehjää ja puhdasta olemusta eikä niissä saa olla mätiä kohtia.
Pienen ihmisen painoinen meloni

Jättikasvisyhdistyksen puheenjohtaja Tuija Osmala kertoo, että tomaatin osalta vallitseva suomenennätys on tältä kesältä 1796 grammaa. - Itse kasvattamani jättikesäkurpitsa painoi 39,2 kiloa. Saatan yllättää kisakansan tuomalla Lepaalle myös jättimäisen vesimelonin, jonka painoksi arvioin jo noin 50 kiloa. Jos se kestää kasassa, tuon sen ilman muuta paikalle! Osmala lupaa.

Suomen jättikasvisyhdistys on perustettu vuonna 2010. Alan harrastaminen on Suomessa vielä pienen piirin suosimaa, mutta maailmalla laji on tunnettu ja arvostettu.

Hämeen ammatti-instituutti (HAMI) kouluttaa Lepaalla puutarhureita ja Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) hortonomeja puutarhatalouden ja maisemasuunnittelun toimialoille. Tapahtumapäivänä puutarha- ja viinitilalla järjestetään omenalajikenäyttely, omenien maistatusta ja tilaviinien esittely. Lepaan puutarhamuseon näyttely on auki tapahtuman aikana, samoin Lepaa Golf.

Lisätietoja

Tuija Osmala, puh. 044 3532112
Jättikasvisten SM-kisojen säännöt ja arviointikriteerit www.jattikasvisyhdistys.fi
HAMK & HAMI Lepaan viinitila www.hamk.fi/lepaaLiitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs