Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Järvenpäässä panostetaan yrittäjyyskasvatukseen 315 peruskouluopettajan voimin

Nuori Yrittäjyys ry

Järvenpäässä panostetaan yrittäjyyskasvatukseen 315 peruskouluopettajan voimin

Tiedote.
Julkaistu: 11.09.2015 klo 10:06
Julkaisija: Nuori Yrittäjyys ry

Yrittäjyyskasvatus on ollut osa opetussuunnitelmia yli kaksikymmentä vuotta. Ensi vuonna voimaan astuvissa opetussuunnitelmissa yrittäjyys ja työelämätaidot korostuvat läpäisten kaikki oppiaineet. Järvenpäässä opettajien toiveita kuunnellen on päätetty panostaa työelämän ja yrittäjyyden alueiden opettamiseen uuden opetussuunnitelman mukaisesti.   

Järvenpäässä toteutetun koulutuskartoituksen pohjalta opettajat toivovat koulutusta työelämän ja yrittäjyyden alueiden opettamiseen. Koulutustoiveita pohjalta kaupunki on päättänyt tarjota koulutuksen kaikille peruskoulunopettajille.

-Keväällä opettajille toteutettu kysely osoitti, että opetussuunnitelman työelämä ja yrittäjyys aiheeseen tarvitaan koulutusta. Jokaisen opettajan on tavalla tai toisella otettava tämä aihe mukaan opetukseen viimeistään syksyllä 2016. Koulutusten tavoitteena on antaa opettajalle työvälineitä sekä kipinä aiheen opettamiseen, kertoo Järvenpään OPS-koordinaattori Tiina Liimatainen.

Kolmen koulutuksen järjestämisestä vastaa Nuori Yrittäjyys ry ja Keuda Järvenpään hallinnoima YES Uusimaa. Järjestöt toimivat pitkäjänteisesti yrittäjyyskasvatuksen parissa edistäen yrittäjyyskasvatusta valtakunnallisesti, kouluttamalla opettajia ja rakentamalla koulu-yritysyhteistyötä. Järvenpään ja Uudenmaan yrittäjät haluavat olla mukana tukemassa kouluja ja keskusteluja yhteistyöstä käydään.

- Järvenpään panostus opettajien koulutukseen on huomionarvoista. Kouluissa kasvavat tulevaisuuden työntekijät ja työnantajat. Kaikilla meillä on tärkeä rooli lasten ja nuorten ympärillä valmentaa heitä työelämän murroksessa ja tukea heitä löytämään omat vahvuutensa. Opetussuunnitelma linjaa ilmiöpohjaista oppimista ja yhteistyötä koulun ulkopuolisten toimijoiden kanssa. Meillä on valmis opetussuunnitelman tavoitteita tukeva ohjelmapolku, toteaa Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen.

Järvenpään perusopetuksen opetussuunnitelmatyöhön voi tutustua kaupungin verkkosivujen kautta. Yrittäjyyskasvatukseniltapäivän ohjelma on myös löydettävissä verkkosivuilta.

 

Kolmas koulutus järjestetään keskiviikkona 16.9 kello 13–16 välisenä aikana Koivusaaren kouluun (Pietolankatu 48, 04440 Järvenpää). Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa ja haastattelemaan opettajia kello 15–16 välisenä aikana. Pyydämme toimittajia ilmoittautumaan etukäteen tapahtuman koordinaattoreille Erja Anttoselle erja(at)nuoriyrittajyys.fi.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Virpi Utriainen, toiminnanjohtaja, Nuori Yrittäjyys ry

040 701 3038, virpi.utriainen(at)nuoriyrittajyys.fi

 

Tiina Liimatainen, OPS-koordinaattori

040 3152660, tiina.liimatainen(at)jarvenpaa.fi

Liitetiedostot

Nuori Yrittäjyys ry
Nuori Yrittäjyys (NY) vahvistaa 7–25-vuotiaiden nuorten yrittäjyysasennetta, työelämävalmiuksia ja taloudenhallintaa ­ – tekemällä oppien. NY Yrittäjyyskasvatuksen polku on opinto-ohjelmien kokonaisuus, joka tarjoaa käytännönläheisiä yrittäjyys- ja kuluttajakasvatuksen malleja koulujen ja oppilaitosten käyttöön. NY-ohjelmat tukevat opetusta eri kouluasteilla opetussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti. Tekemällä oppimiseen perustuva toiminta vahvistaa myös konkreettisesti nuorten ja elinkeinoelämän yhteistyötä. NY on voittoa tavoittelematon yhdistys, ja se kuuluu kansainväliseen kattojärjestöön Junior Achievement Worldwideen. Suomessa NY-toiminta alkoi vuonna 1995. nuoriyrittajyys.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs