Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Järkivihreän ideakisan voittaja palkitaan 28.5.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Järkivihreän ideakisan voittaja palkitaan 28.5.

Tiedote.
Julkaistu: 24.05.2013 klo 15:48
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Järkivihreä ideakisa järjestettiin Forssan seudulla 31.1. - 30.4.2013 osana seudun innovaatiovuoden toimintaa. Ideakisan voittanut idea julkaistaan Hämeen ammattikorkeakoulussa (Wahreninkatu 11, Forssa) järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa 28.5. Tilaisuus alkaa kello 14. Median edustajat ovat tervetulleita paikalle. Kisaan osallistui yhteensä 25 ideaa, joissa oli mukana niin järkivihreitä tuotteita, palveluita kuin menetelmiäkin.

Ideakisa oli avoin kaikille Lounais-Hämeen asukkaille, opiskelijoille ja seudulla työskenteleville henkilöille iästä tai koulutustausta riippumatta. Ideoiden aihealueet vaihtelivat maatalouden parannusideoista innovatiivisiin energiansäästöideoihin ja uusiutuvaa energiaa hyödyntäviin keksintöihin.

Arviointiraadilla oli kova työ löytää ideoista voittaja, sillä kisan sato oli runsas. Arviointikriteereinä olivat paikallisuus, idean uutuus, merkityksellisyys, toteutuskelpoisuus, taloudelliset mahdollisuudet, ympäristönäkökulmien huomioiminen ja vaikutukset hyvinvointiin.

Forssan seudun eli Forssan, Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän elinkeinostrategia perustuu ympäristöystävälliseen sekä kestävää kehitystä tukevaan toimintaan, eli niin sanottuun järkivihreyteen. Seudun tavoitteena on tuottaa entistä monipuolisemmin ekologisia tuotteita ja palveluja siten, että asukkaat, yritykset, yhteisöt ja päättäjät tunnistavat toimintansa ympäristövaikutukset ja sitoutuvat niiden vähentämiseen. Järkivihreys tarkoittaa sitä, että vihreys kannattaa niin ympäristön kuin taloudenkin lähtökohdista (www.jarkivihrea.fi).

Järkivihreän ideakisan järjestäjät: Suomen Keksijäin Keskusliitto, Forssan kaupunki, Myy — Maaseutuyrittäjyys ja yritysyhteistyö Hämeessä (ProAgria Etelä-Suomi), Forssan seudun toisen asteen koulutusklusteri (Faktia Koulutus Oy), HyvoT – Hyvinvoinnin toimitusketjut Forssan seudulla -projekti (HAMK), Konseptori-hanke (Innopark Programmes Oy), LounaPlussa ry, Forssan Seudun Kehittämiskeskus Oy, VIHI - Forssan seudun yritysten vihreän kilpailukyvyn ja innovaatioiden kehittäminen (HAMK).

Lisätiedot:
Hämeen ammattikorkeakoulu, VIHI - Forssan seudun yritysten vihreän kilpailukyvyn ja innovaatioiden kehittäminen, projektipäällikkö Laura Vainio, p. 03 646 2668, laura.vainio(a)hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs