Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Järjestöekstriimi Seinäjoella: kokemustarinoiden kautta ymmärrystä tuleville sote-alan ammattilaisille

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Järjestöekstriimi Seinäjoella: kokemustarinoiden kautta ymmärrystä tuleville sote-alan ammattilaisille

Tiedote.
Julkaistu: 20.11.2014 klo 10:01
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Aika: 25.11. kello 9 – 15
Paikka: Seinäjoen ammattikorkeakoulu (Koskenalantie 17, 60220 Seinäjoki)

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa kuudetta kertaa järjestettävä Järjestöekstriimi on kasvanut vuosittain. Tällä kertaa toisiinsa tutustuvat yli 200 opiskelijaa ja 44 sosiaali- ja terveysalan järjestöä. Järjestöihin tutustuminen on osa ammattikorkean sosiaali- ja terveysalan opintoja.

Tapahtumaan osallistuvat opiskelijat saavat ensimmäistä kertaa haalarimerkin, jonka on suunnitellut sairaanhoitajaopiskelija Joona Puntala. Elämänilo Järjestöekstriimin haalarimerkissä osoittaa että vammasta tai sairaudesta huolimatta iloisuus kuuluu jokaiselle.

Järjestöekstriimin tavoitteena on lisätä tulevien sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten tietoutta erilaisista sairauksista, vammoista ja elämäntilanteista myös kokeilemalla ja havainnoimalla. Tärkeitä teemoja ovat myös mahdollisuus vaikuttaa omiin elämänvalintoihinsa sekä yhteisvastuu ja toisista välittäminen.

Tapahtuman aluksi kuullaan kolme kokemustarinaa: Soili kertoo mielenterveyden järkkymisestä, Heikki työperäisen homealtistuksen aiheuttamista haitoista ja Jonna syömishäiriöstä. Järjestöt tarjoavat opiskelijoille mahdollisuuden kokeilla, havainnoida ja pohtia mm. kuuron, omaishoitajan, liikuntavammaisen ja mielenterveyskuntoutujan arkea.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry sekä alueen järjestöt.

 

Lisätietoja:
Erityisasiantuntija Tuula Peltoniemi, 050 540 0655, tuula.peltoniemi@soste.fi
SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry

Pt. tuntiopettaja Katriina Kuhalampi, 020 124 5175, katriina.kuhalampi@seamk.fi
SeAMK Sosiaali- ja terveysala

Lista tapahtumassa mukana olevista järjestöistä on liitteenä. 

Liitetiedostot

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs