Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Jämsän ammattiopisto pilotoi simulaatio-oppimista lähihoitajakoulutuksessa

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jämsän ammattiopisto pilotoi simulaatio-oppimista lähihoitajakoulutuksessa

Tiedote.
Julkaistu: 05.10.2015 klo 08:03
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jämsän ammattiopisto panostaa vahvasti simulaatio-oppimiseen. Tälle lukuvuodelle oppilaitoksen sosiaali- ja terveysalan lähihoitajakoulukseen on hankittu uusi potilassimulaattori sekä rakennettu uudenlainen virtuaalinen oppimisympäristö. Simulaatio-oppimista on Jämsän ammattiopistossa aikaisemmin sovellettu onnistuneesti myös metsäalan ja logistiikan koulutuksissa.

Lähihoitajakoulutuksen simulaatio-oppimisessa eri-ikäiset opiskelijat pääsevät harjoittelemaan hoitotyön käytännön taitoja todentuntuisissa työtilanteissa, esimerkiksi injektion annossa, peruselvytyksessä, potilaan haastattelussa tai lääkehoidossa. Ensihoitoa vaativissa simulaatiotilanteissa opiskelija pääsee oppimaan johtamista, johdettavana olemista, kommunikointia, tilannearviointia, päätöksentekoa sekä jatkuvaa tilanteen uudelleenarviointia.

”Uuden välineistön ja koulutetun henkilökunnan avulla opiskelijalla on mahdollisuus motivoitua ja oppia entistä paremmin turvallisessa, ohjatussa ja lähes aidossa potilastilanteessa. Opiskelijalla on mahdollisuus myös oppia virheistä vahingoittamatta potilasta”, sosiaali- ja terveysalan koulutuspäällikkö Pirjo Hannula kertoo.

Uudella teknologilla varustetussa oppimisympäristössä potilastilanteet voidaan tallentaa kameralle, nähdä potilaan elintoimintojen muutokset sekä raportoida havainnot.  Potilassimulaattorin avulla opiskelija saa kokemuksellista oppimista esimerkiksi erilaisista hengitysominaisuuksista, sydäntoiminnoista, verenkierrosta sekä automaattisesta lääkkeentunnistusjärjestelmästä.

Jämsän ammattiopiston opettajat ovat saaneet oppia lähihoitajakoulutuksen simulaatio-opetukseen yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa. Oppimisympäristön rakentamisessa ovat ammattikorkeakoulun lisäksi olleet mukana Jämsän ammattiopiston eri toimijat alan opettajista ja opiskelijoista ICT-palveluihin sekä myös työelämä (Keski-Suomen Pelastuslaitos). Tulevaisuudessa simulaatio-oppimista on tarkoitus hyödyntää myös jo työelämässä toimivien hoitajien tietojen ja taitojen päivittämiseen.

”Tämä edistää samalla myös oppilaitoksen ja työelämän välistä yhteistyötä - yhteisen osaamisen vahvistamista hoito- ja hoivatyössä”, Hannula toteaa.

Lisätiedot:
Koulutuspäällikkö Pirjo Hannula, Jämsän ammattiopisto
puh. 040 341 4504, pirjo.hannula@jao.fi

   

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi  

Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs