Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » JAMKissa Suomen tehokkain tradenomikoulutus

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMKissa Suomen tehokkain tradenomikoulutus

Tiedote.
Julkaistu: 25.06.2013 klo 14:44
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Yhteiskuntatieteellisen, liiketalouden ja hallinnon alalla JAMKissa Suomen paras läpäisyaste.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun liiketalouden koulutus on vastannut erinomaisesti OKM:n asettamiin tehostamisvaateisiin, joista yksi on ollut tutkintojen läpäisyasteen nostaminen. Tutkintojen läpäisyllä tarkoitetaan opiskelijoiden valmistumista siinä ajassa, joka heidän tutkintonsa suorittamisen kestoksi on määritelty. Valtakunnallisesti on tavoitteena tehostaa korkeakouluopiskelijoiden valmistumista ja näin ollen siirtymistä työelämään mahdollisimman aikaisin.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun yhteiskuntatieteiden liiketalouden ja hallinnon alalla aloitti 206 opiskelijaa vuonna 2007 ja heistä viiden vuoden kuluttua on valmistunut 72,8 %.  Valtakunnallinen keskiarvo tällä alalla on 58,4 % ja kaikkien alojen valtakunnallinen keskiarvo 60 %.

– Meille tulee tasokkaita opiskelijoita, joten lähtökohta on hyvä.  Jokainen voi rakentaa opintojaan henilökohtaisten tavoitteidensa mukaan ja koulutustarjontamme on monipuolista. Tämä varmasti edesauttaa opintojen etenemistä, kertoo yksikönjohtaja Asta Wahlgrén.  

– Opiskelijoiden ohjaus on yksilöllistä ja opettajatutorimme ovat varsin aktiivisia. Myös ilmapiiri on hyvä, täältä lähdetään harvoin muualle.

Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alalla ohjeaika on 3,5 vuotta opintojen aloittamisesta. Opiskelijalla on oikeus olla opintojensa aikana neljä lukukautta poissaolevana menettämättä opinto-oikeuttaan. Poissa olemisen syitä ovat esimerkiksi perhevapaat, sairaus tai työskentely.

Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alalta valmistuu tradenomeja. Alalle koulutetaan 22 ammattikorkeakoulussa.

Lisätietoja
Asta Wahlgrén, yksikönjohtaja, 040 576 9372, etunimi.sukunimi@jamk.fi,  Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoiminta ja palvelut -yksikkö

Haluatko haastatella JAMKista valmistunutta tradenomia?
Antti Kallioinen, Laukaa, valmistunut 2013, liiketalouden koulutusohjelma, tradenomi, aikuiskoulutus. Puh. 0400 806 062

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs