Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » JAMKin uusi opetusvideo syntyi opettajan ja opiskelijoiden yhteistyönä

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMKin uusi opetusvideo syntyi opettajan ja opiskelijoiden yhteistyönä

Tiedote.
Julkaistu: 25.01.2013 klo 14:34
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Vinkkejä kulttuurienväliseen viestintään ja kansainvälisyyskasvatukseen

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa on julkaistu uusi englanninkielinen opetusvideo ”The New Math of Multicultural Work Groups”. Videon käsikirjoitti JAMKin International Business -koulutusohjelman lehtori Steven Crawford yhdessä videon ohjanneen ja editoineen Ronan Brownen kanssa. Tarinassa seurataan monikulttuurisen opiskelijaryhmän yhteistyötä ja sitä, kuinka nuoret ponnistelevat viestiäkseen keskenään ja ymmärtääkseen toisiaan yhteistä kurssityötä tehdessään.

-Video kuvaa haasteita, joita missä tahansa monikulttuurisissa ryhmissä työskentelevät voivat kohdata. Haasteita syntyy esimerkiksi silloin, kun ryhmän jäsenillä on kulttuurisesti erilaisia käsityksiä ryhmän johtajuudesta. Joissakin kulttuureissa ajatellaan, että ryhmällä täytyy olla selkeä johtaja, joka jakaa tehtävät ryhmän jäsenille, mutta toisissa kulttuureissa nimettyä johtajaa pidetään tarpeettomana ja työnjako odotetaan tehtävän yhdessä keskustellen, Steven Crawford kertoo.

Tarina on kuvitteellinen, mutta sillä on kuitenkin vahva todellisuuspohja, koska käsikirjoitus perustuu Steven Crawfordin JAMKissa keräämään tutkimusaineistoon sekä näkökulmiin muista kansainvälisistä tutkimuksista. Teoriat ja tutkimustulokset heräävät henkiin rooleissa näyttelevien JAMKIn opiskelijoiden ja opettajien kautta.

”The New Math of Multicultural Work Groups” -opetusmateriaalia voidaan käyttää kulttuurienvälisen viestinnän opetuksessa tai monikulttuurisuus- ja kansainvälisyyskasvatuksessa lukioissa, ammatillisessa koulutuksessa sekä korkeakouluissa.

Videon ja siihen liittyvän opettajan oppaan avulla opettajat voivat auttaa opiskelijoita ymmärtämään ja ratkaisemaan monikulttuuristen ryhmien työskentelyyn tyypillisesti liittyviä ongelmia. Lisäksi opiskelijoiden tietoisuus kulttuurin vaikutuksesta ihmisten toimintaan lisääntyy, erityisesti oppimiseen ja opettamiseen sekä johtamiseen liittyvien kulttuurierojen osalta. Opetusmateriaalia voidaan hyödyntää myös opettajankoulutuksessa. Materiaalin avulla opettajat voivat kehittää omaa kulttuurienvälistä osaamistaan sekä toimintaansa monikulttuuristen ryhmien ohjaajina.

Videon esittelyyn ja opettajan oppaaseen voi tutustua osoitteessa:
http://www.jamk.fi/english/research/services/education_services

Lisätietoja:
Steven Crawford, lehtori, 040 525 99 12, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoiminta- ja palvelut –yksikkö

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs