Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » JAMKin opiskelijat puhuvat talouslukutaidosta 18.3.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMKin opiskelijat puhuvat talouslukutaidosta 18.3.

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2014 klo 12:20
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Talouslukutaidolla tarkoitetaan oman talouden hallintaa. Käsite esiintyy mediassa useasti ja sen merkitys on kasvanut taantumassa. Esimerkiksi nuorten lisääntyneet maksuhäiriömerkinnät ovat herättäneet runsaasti keskustelua. Muun muassa Finanssialan Keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi on ottanut asiaan kantaa kirjoituksellaan Suomen Kuvalehdessä toteamalla, että tulevaisuuden lukiossa tulisi lisätä taloustiedon opetusta.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijat kartoittavat opiskelijoiden ajatuksia ja asenteita talouslukutaitoon osana projektiopintojaan Keski-Suomen Osuuspankin toimeksiannosta. Samalla pankilla on tilaisuus jakaa nuorille tietoa oman talouden hallinnasta.  Liiketalouden opiskelijoiden on tärkeää viestiä talousasioita ymmärrettävällä ja kiinnostavalla tavalla muiden alojen osaajille.

Keski-Suomen Osuuspankissa työtä talouslukutaidon edistämiseksi on tehty aina. Myyntijohtaja Timo Kalmari toteaa, että aktiivisen oppilaitosyhteistyön avulla on nyt luotu väylä välittää tärkeää asiaa nuorille.

– Olemme iloisia siitä, että JAMKin opiskelijat ottivat haasteen vastaan ja lähtivät kumppaniksemme talouslukutaidon levittämiseen. Arvoihimme sisältyvän yhteiskuntavastuun periaatteiden mukaisesti haluamme tukea nuorten taloudellista itsenäistymistä ja vähentää mahdollisia rahankäytöstä aiheutuvia ongelmia, sanoo Kalmari.

– Yhteistyömme JAMKin kanssa on sujunut mutkattomasti ja olemme löytäneet opiskelijaryhmän kanssa hyvän tekemisen meiningin.

Median edustajat ovat  tervetulleita Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampukselle, Rajakatu 35, tiistaina 18.3. klo 10–14 tutustumaan nuorten unelmiin ja seuraamaan talouslukutaitopäivää.

Lisätietoja:
Olli Poikonen, tradenomiopiskelija, 050 402 3686, etunimi.sukunimi@student.jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Timo Kalmari, myyntijohtaja, 010 256 6021, etunimi.sukunimi@op.fi, Keski-Suomen Osuuspankki

  

                                                       

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs