Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » JAMKin opiskelija loi uuden strategia-taktiikkapelin kansainvälisille markkinoille

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMKin opiskelija loi uuden strategia-taktiikkapelin kansainvälisille markkinoille

Tiedote.
Julkaistu: 28.09.2015 klo 13:13
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn opiskelija Juha Möttönen on lanseerannut markkinoille Galactic Conquerors –vuoropohjaisen strategia-taktiikkapelin.  

 – Galactic Conquerors yhdistää parhaat puolet vuoropohjaisista sekä reaaliaikaisista strategioista luoden samalla uudenkaltaisen tuotteen markkinoille. Ideana on että kahdeksan pelaajan moninpeli verkon ylitse ja muuttuvat kentät tarjoavat tunneiksi tekemistä. Muokkaustyökalujen avulla lisäpelattavaa on saatavilla teoriassa rajattomasti, Möttönen kertoo.

Pelin rakentaminen kesti kaksi vuotta.
 
 – Pelin suunnittelua aloittaessani en arvannut, että prosessista tulisi näin pitkä. Pelisuunnittelijalle ei riitä, että tietää, miten pelejä pelataan, vaan täytyy tuntea, kuinka ne on rakennettu. Lisäksi oli tärkeää kerätä toimiva ja vahva tiimi: pelin tekemiseen tarvitaan muun muassa koodaajaa, äänisuunnittelijaa ja visuaalista suunnittelijaa, Möttonen pohtii.

Verkon tuotekehitysforumilla peleistä kiinnostuneiden on ollut mahdollista antaa oma panoksensa pelin suunnitteluun. Pelimarkkinat ovat kansainväliset ja työskentelykielenä on ollut englanti:

 – Toteutamme kaiken englanniksi. Suomen markkinat eivät tällä alalla riitä, ja esimerkiksi AppStoren avulla saavutamme globaalit markkinat panostamatta itse erillisiin verkkokauppoihin, Möttönen pohtii.
 
JAMKin tietojenkäsittelyn koulutuksessa voi suorittaa tradenomitutkinnon pelinkehityksen näkökulmasta. Vaikka opiskelija ei päätyisikään pelialalle, mahdollistaa koulutus uran myös muun ICT-alan parissa.

Katso Juha Möttösen haastattelu: https://youtu.be/7AKA4i2rxYE
 
Lisätietoja:
Juha Möttönen, opiskelija, yrittäjä, 045 138 9416,  Kinahmi Games sekä Mika Karhulahti, lehtori, 040 566 8036, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö, tietojenkäsittelyn koulutus

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs