Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » JAMKin kyberturvallisuuden koulutusohjelmaan runsaasti hakijoita

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMKin kyberturvallisuuden koulutusohjelmaan runsaasti hakijoita

Tiedote.
Julkaistu: 08.11.2012 klo 13:42
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa käynnistyy tammikuussa 2013 Informaatioteknologian koulutusohjelma, jonka sisältönä on kyberturvallisuus. Haku ylempään ammattikorkeakoulu tutkintoon (YAMK) päättyi perjantaina 2.11. Hakijoita oli 107, joista 80 hakukelpoisia. 

Kovatasoisen koulutuksen aloittaa vuoden vaihteen jälkeen 20 opiskelijaa. Toteutus on suunniteltu siten, että tutkinto on mahdollista suorittaa työn ohessa kahden vuoden aikana.

Kyberturvallisuuden koulutuksen keskeisenä sisältönä on tietoverkkoturvallisuus, sen seuranta, uhkien torjunta ja turvallisuuteen vaikuttaminen. Lisäksi koulutuksessa paneudutaan ICT-alan yleiseen turvallisuustoimintaan, alaan kuuluvaan lainsäädäntöön ja kansallisiin turvallisuuskriteereihin. Teoreettiseen sisältöön kuuluvat mm. tietoturvan suunnittelu-, salaus- ja tunnistamismenetelmät.  Koulutuksessa opitaan löytämään tietoteknisten laitteiden ja sovellusten tunnettuja ja tuntemattomia haavoittuvuuksia ja testaamaan tietoturvallisuutta.

Koulutus huipentuu kyberturvallisuuden hyökkäys- ja torjuntaharjoitukseen,”loppusotaan”, jossa opiskelijat soveltavat käytännössä oppimiaan taitoja todellisuutta vastaavassa ympäristössä osan opiskelijoista toimiessa hyökkääjinä ja osan puolustajina.

Jyväskylä on otollinen sijoituspaikka kyberturvallisuuden koulutukselle, sillä täällä sijaitsee useita strategisesti merkittäviä organisaatioita, joiden toimialana ovat tietoverkot tai joiden toiminta perustuu keskeisesti tietoverkkoihin,  koulutus- ja T&K&I-päällikkö Jarmo Siltanen kertoo. 

JAMKin  kyberturvallisuuden koulutusta tukee ICT-koulutuksen käytössä oleva moderni tietoverkkolaboratorio. Tärkeässä roolissa on myös tänä vuonna aloittanut JYVSECTEC –hanke. Hankkeessa rakennetaan kyberturvallisuuden kehittämiseen ja tutkimiseen laboratorio, jolla pyritään lisäämään monipuolisesti alan osaamista.

Lisätietoja:
Jarmo Siltanen, koulutus- ja T&K&I-päällikkö, 040 716 7282, etunimi.sukunimi@jamk.fi sekä Jari Hautamäki, koulutusvastaava, 040 540 2361, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologiayksikkö, ICT

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 80 11
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs