Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » JAMKin kirjasto sai uuden johtajan

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMKin kirjasto sai uuden johtajan

Tiedote.
Julkaistu: 12.09.2012 klo 14:00
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Teemu Makkonen on "perinteitä kunnioittava verkkomies".

Jyväskylän ammattikorkeakoulun kirjaston uutena johtajana on aloittanut FM Teemu Makkonen Hankasalmelta.

Makkonen kuvailee itseään leikillisesti verkkomieheksi, jonka vahvinta kirjastoalan osaamista on työ verkkoaineistojen ja opetuksen parissa. Painettujen kirjojen ja lehtien rinnalla sähköiset e-kirjat ja -lehdet ovat JAMKin opiskelijan arkipäivää. Toisin kuin painetut kirjat, e-kirjat ovat aina saatavilla ja käytössä myös opiskelijan kotona.

Makkosen kuvailemassa verkossa on mörkönsä ja kirjastossa seurataan kustannusmaailman myllerrystä tarkasti.

– Kustantaja voi yhtäkkiä kaapaista opiskelijan sähköisistä kurssikirjoista osan pois. Kovasti toivotun kotimaisen e-kirjallisuuden saatavuusongelmat on ratkaistava ja e-kirjan ja painetun kirjan on löydettävä tasapaino. Ulkomaisissa lehdissä nojaamme jo voimakkaasti verkkotarjontaan, mutta kurssikirjoissa painopiste on vielä painetussa, Makkonen toteaa.

Joka ammatissa tarvitaan taitoa hakea ajantasaista ja luotettavaa tietoa. Makkosella on kokemusta insinööriopiskelijoiden opettamisesta.

– Tiedonhaun tunneilla opiskelija oppii, mistä lähteitä etsitään ja miten niitä tehokkaasti käytetään, Makkonen valaisee.

Kirjaston tehtävä on auttaa opiskelijaa valmistumaan sutjakasti ja hyvällä osaamisella.

Hankasalmella koulunsa käynyt ja kirjastouransa aloittanut Makkonen on ollut töissä useissa erityyppisissä kirjastoissa. Erityisen lämpimästi Makkonen muistelee työskentelyä pienten koululaisten kanssa kunnankirjastossa uran alkuvaiheilla. Vuosien varrella tutuksi on tullut niin yleisen kirjaston, yliopistokirjaston kuin ammattikorkeakoulun kirjaston toiminta. Kirjastoala on monipuolista tiimityötä, Makkonen painottaa. On kiehtovaa ja kehittävää työskennellä itseään viisaampien kanssa, sivistyksen ja oppimisen parissa.

Lisätietoja:

Teemu Makkonen, kirjastonjohtaja, 040 594 6587, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, www.jamk.fi/kirjasto

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 80 11
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs