Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » JAMKin ensimmäiset MOOCit alkavat

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMKin ensimmäiset MOOCit alkavat

Tiedote.
Julkaistu: 24.04.2015 klo 14:39
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMK on ensimmäisten suomalaisten ammattikorkeakoulujen joukossa käynnistämässä suurille osallistujamassoille avoimia MOOC-kursseja. Kahden maksuttoman verkkokurssin aiheina ovat digitaalisten materiaalien hyödyntäminen opetuksessa ja itsensä johtaminen.

Toukokuussa 2015 käynnistyvät ensimmäiset MOOC-kurssitoteutukset Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Ajankohtaisten aiheiden lisäksi myös kurssien toteutustapa voi hyödyttää osallistujia. Verkkokurssilla saa taitoja digitaalisen ympäristön kesyttämiseen ja pääsee verkostoitumaan.

– MOOC-lyhenne tulee sanoista Massive Open Online Course. MOOC-verkkokurssi toteutetaan avoimesti verkossa, eikä osallistujamäärää ole rajattu. Maailmalla suurimmilla MOOCeilla on kymmeniä tuhansia opiskelijoita. Suuressa massassa on voimaa, eli vastauksia myös kinkkisiin kysymyksiin voi selvittää yhdessä, suunnittelija Mari Varonen JAMKista kertoo.

– Suomessa MOOCit ovat vielä aika uusi juttu, mutta maailmalla ne ovat yleistyneet muutamassa vuodessa huimaa vauhtia. JAMK on ensimmäisiä suomalaisia ammattikorkeakouluja, joka toteuttaa MOOCeja. Uusiakin kursseja on jo suunnitteilla.

Toinen uusista toteutuksista, Digitaaliset oppimateriaalit rikastuttamassa oppimista -kurssi, antaa vinkkejä digitaalisen tiedon etsimiseen, valitsemiseen ja jakamiseen osana opetustyötä. Kurssin aihe koskettaa laajasti koulutusalan ammattilaisia, sillä digitaalisten aineistojen soveltaminen opetuksessa kuuluu tämän päivän oppimiseen. Kurssisisällöstä vastaa JAMKin ammatillinen opettajakorkeakoulu.

Liiketoimintayksikön tarjoama Itsensä johtamisen -kurssi puolestaan antaa uusia oivalluksia siitä, miten helposti  voi vaikuttaa elämänhallintaan ja hyvinvointiin.

– Itsensä johtaminen on tämän päivän keskeinen osaamisvaatimus, jopa kansalaistaito.  Esimies- ja johtotehtävissä toimiville se on ehdottoman keskeinen kompetenssi. Itsensä johtamisen taidosta on hyötyä työelämän lisäksi myös muilla elämänalueilla: vapaa-ajalla, luottamustehtävissä ja jopa parisuhteessa, JAMKin johtamisen opettaja ja kurssia luotsaava Maija Haaranen avaa. 

Toukokuussa käynnistyvät kurssit JAMK toteuttaa Eliademy-ympäristössä, johon kukin tekee itse tunnuksensa. Osallistuminen on paitsi helppoa myös maksutonta.

 

Lisätietoja:

Mari Varonen, suunnittelija, 040 773 5285
Satu Aksovaara, lehtori, 050 591 6264
Maija Haaranen, tuntiopettaja, 050 373 6929
Jyväskylän ammattikorkeakoulu, etunimi.sukunimi@jamk.fi

Kursseista voit lukea lisää sivuilta www.jamk.fi/fi/Koulutus/Online-kurssit/digitaaliset-oppimateriaalit-rikastuttamassa-oppimista/

ja www.jamk.fi/fi/Koulutus/Online-kurssit/itsensa-johtaminen/.

 

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs