Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » JAMKiin voi hakea myös syksyllä

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMKiin voi hakea myös syksyllä

Tiedote.
Julkaistu: 14.09.2012 klo 15:12
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Ammattikorkeakoulun yhteishaku käynnistyy 17.9.

Ammattikorkeakoulujen syksyn yhteishaku käynnistyy maanantaina 17.9. ja jatkuu 2.10. klo 16.15 asti.  Haku tapahtuu sähköisesti osoitteessa https://www.amkhaku.fi/ 

Sairaanhoitajakoulutukseen on haettavana 65 opiskelupaikkaa, joista 35 on suunnattu aikuisopiskelijoille. Aikuisopiskelu on mahdollista suorittaa työn ohessa. Päiväopintoina suoritettaviin kätilötyön opintoihin on tarjolla 20 paikkaa.

Teemu Viertola on ensimmäinen JAMKista  valmistunut mieskätilö. Hän työskentelee nyt Tampereen yliopistollisen sairaalan synnytyssalissa.

Kätilön työ vaatii tarkkaa erikoistumista, mutta kaikesta hoitotyöstä on hyötyä. Minulla on työkokemusta mm. sydäntautien puolelta ja se on ollut tarpeellista silloin, kun synnyttäjällä on ollut sydänongelmia, Viertola  kertoo.

Kätilötyön opinnot antavat valmiuden toimia seksuaali- ja lisääntymisterveyden asiantuntijana, joka huolehtii raskaana olevien, synnyttävien ja synnyttäneiden naisten ja perheiden sekä terveiden vastasyntyneiden lasten hyvinvoinnista. Kätilön ammattitaitoon kuuluu myös perhesuunnittelu ja naistentautien hoitotyö. Opinnoista lähes puolet on harjoittelua, joka tehdään neuvoloissa, synnytysosastoilla ja naistentautienosastolla.

Päiväopintoina suoritettavan logistiikkainsinöörin AMK -tutkintokoulutukseen on tarjolla 30 paikkaa.  Elli Niskanen on oiva esimerkki siitä, että miehiseksi mielletty ala sopii myös naiselle.

Valmistuin JAMKista kesällä 2011 ja aloitin työt hankintainsinöörinä Metsolla joulukuussa 2011. Työtehtäväni on ostaa erilaisia komponentteja paperikoneeseen. Insinööriopiskelu oli pitkälti projektiluonteista, mikä vastaa myös hyvin työelämän toimintatapoja. Järjestelmien tuntemus, kielitaito, neuvottelutaidot sekä esiintymisrohkeus ovat taitoja, joista on ollut hyötyä työelämässä, Niskanen kertoo.

Logistiikan koulutusohjelmassa tehdään paljon yhteistyötä yritysten kanssa. Sen myötä  jo kouluaikana saa hyvän kuvan työelämästä ja sen vaatimuksista. Työllistymisnäkymät ovat erittäin hyvät: Vuonna 2011 heinäkuuhun mennessä valmistuneista logistiikkainsinööreistä oli töissä valmistumishetkellä lähes 90 prosenttia.

JAMKin ja TAMKin yhteistyönä käynnistyy Jyväskylässä tammikuussa rakennusalan työnjohdon koulutusohjelma, josta valmistuu rakennusmestareita (AMK). Työn ohella suoritettaviin opintoihin on tarjolla 20 opiskelupaikkaa. 

Haettavana on myös 20 opiskelupaikkaa englanninkielisessä Master of Engineering (ylempi AMK) -tutkintoon johtavassa Information Technology -koulutusohjelmassa, jossa pääpaino on kyberturvallisuudessa. Koulutukseen haetaan suoraan JAMKin nettisivujen kautta.

Lisätietoja:

Sanna Tyrväinen, opiskelijavalintakoordinaattori, 040 5421 371, etunimi.sukunimi@jamk.f, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Haluatko haastatella JAMKin opiskelijaa tai henkilökuntaa?
Pauliina Hietalahti, tiedottaja, 050 433 8011, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 80 11
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs