Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » JAMKiin ensisijaisia hakijoita liki 6000

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMKiin ensisijaisia hakijoita liki 6000

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2015 klo 11:57
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Monimuotokoulutus vetää yhä enemmän

Opiskelupaikkaa Jyväskylän ammattikorkeakoulusta tavoitteli eilen päättyneessä yhteishaussa kaikkiaan 15 238 henkilöä, joista ensisijaisia hakijoita oli 5 716. Hakijamäärillä mitattuna JAMK on Suomen kuudenneksi suosituin ammattikorkeakoulu.

Vetovoimaluku kaikkien JAMKin koulutusten osalta oli 4,05. Koko Suomen osalta vastaava luku ammattikorkeakouluissa oli 3,2. Vetovoimaluku kertoo siitä, kuinka monta ensisijaista hakijaa tavoitteli yhtä opiskelupaikkaa.  

Suurin nousu on tapahtunut ns. monimuotokoulutuksissa, joihin ensisijaisia hakijoita oli yhteensä 1376 ja vetovoima 7,86. Monimuotokoulutukset mahdollistavat joustavan opiskelun mm. työn ohessa tai esimerkiksi verkossa.

– Monimuotokoulutusten tarjontaa on lisätty viime vuodesta ja niille näyttäisi olevan nyt kysyntää. Hienot vetovoimaluvut saatiin erityisesti sosionomin, liiketalouden ja toimintaterapian koulutuksissa, JAMKin markkinointipäällikkö Heli Toivola kertoo.

Myös kovassa nosteessa ollut kyberpuoli kiinnosti hakijoita. Kyberalan asiantuntijoita valmistavaan englanninkieliseen YAMK-koulutukseen haki 93 henkilöä tehden tästä JAMKin suosituimman YAMK-ohjelman. Päivätoteutuksena järjestettävissä AMK-koulutuksissa ehdoton ykkönen oli fysioterapian koulutus vetovoimaluvulla 12,6.

Tämän vuoden hakijamäärää ei suoraan voi verrata edelliseen vuoteen, sillä aiemmin yliopistoihin oli oma yhteishakunsa ja ammattikorkeakouluihin neljä erillistä yhteishakua.Valintojen tulokset julkistetaan heinäkuun alussa.

Lisätietoja:
Kristiina Korhonen, opiskelijapalveluiden päällikkö, 040 585 8604, etunimi.sukunimi@jamk.fi sekä Heli Toivola, markkinointipäällikkö, 040 580 1659, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs