Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » JAMK vie teknologiakoulutusta maailmalle

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMK vie teknologiakoulutusta maailmalle

Tiedote.
Julkaistu: 24.06.2013 klo 14:46
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulun teknologiayksikkö on kehittänyt vuoden 2010 keväästä alkaen kansainvälisiä teknologiakoulutustuotteita, jotka englanninkielisinä soveltuvat käytettäviksi eri puolilla maailmaa. Kolmivuotisen ESR-osarahoituksen tuella kehitetyt koulutustuotteet ovat nyt toteutusvalmiina. Yksi tuotteista on 60 opintopisteen laajuinen paperikoneteknologian Master of Engineering -koulutusohjelma.

Työvoiman liikkumisen myötä koulutus on muuttunut yhä kansainvälisemmäksi ja koulutusorganisaatioilla tulisi olla kehittyneet valmiudet koulutuksen toteuttamiseen erilaisissa toimintaympäristöissä ympäri maailman. Kansainvälisen koulutustoiminnan painopiste on tähän saakka ollut teknologiapuolella englanninkielisessä tutkintokoulutuksessa, kaksoistutkinnoissa sekä opettaja- ja oppilasvaihdoissa.

– Muita koulutustuotteita kansainvälistä vientiä ajatellen on kartoitettu ja rakennettu mm. kunnossapidon, bioenergian, automaation, ympäristötekniikan, liiketoimintaosaamisen ja tuotesuunnittelun alueille. Koulutustuotteista tulee osa JAMKin koulutusliiketoimintaa ja niiden markkinointi ja toteutus käynnistyy syksyllä, teknologiayksikön lehtori Jouni Jurvelin toteaa

– Hanke on myös mahdollistanut osaltaan insinöörikoulutuksen kansainvälisen akkreditoinnin valmiuksien selvittämisen. JAMK on lähtenyt tavoittelemaan kansainvälistä EUR-ACE -laatuleimaa logistiikan englanninkieliselle koulutusohjelmalle. Laatuleima kertoo, että akkreditoitu koulutusohjelma täyttää eurooppalaiset kriteerit insinöörikoulutusohjelmalle. Suomessa ei ole vielä ainuttakaan akkreditoinnin omaavaa AMK -tasoista insinöörikoulutusohjelmaa. Itse akkreditointi tullaan toteuttamaan projektin ulkopuolella.

Structures for International Technology Education Business (SITEB) -projektissa lisättiin kysyntälähtöisesti JAMKin teknologiayksikön kansainvälistä koulutusosaamista ja -tuotteita. Projektin ansiosta henkilöstön valmiudet teknologiakoulutusten toteuttamiseen kansainvälisille asiakkaille ovat merkittävästi parantuneet sekä mahdollisuudet oman toimintaympäristön kehittäjänä ja kansainvälistäjänä lisääntyneet. Projektin toteutukseen on osallistunut JAMKin lisäksi ohjausryhmän jäseninä Metso Paper Oyj, Moventas Oyj ja Elomatic Oy sekä rahoitusviranomaisena Keski-Suomen liitto.

Lisätietoja:
Jouni Jurvelin, lehtori, 040 522 6020, etunimi.sukunimi@jamk.fi sekä  Jaakko Fonselius, yliopettaja, 040 588 7559, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologiayksikkö

 

 

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs